Ο Αρης δεν έχει να αποδείξει τίποτε, απλά πρέπει να κάνει τη δουλειά του

Βασίλης Μάστορας19 Δεκεμβρίου 2020

Ο Αρης σήμερα στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ , με δεδομένο ότι πλέον χαρακτηρίζεται ομάδα κορυφής, δεν έχει πολλές επιλογές αποτελέσματος. Η νίκη φαντάζει μονόδρομος για μία ομάδα η οποία έχει αποδείξει με κάθε τρόπο, ότι δύσκολα χάνει. 

Αλλωστε η κάθε ομάδα που θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει ως στόχο τη νίκη σε όποια έδρα κι αν αγωνίζεται. Συγχρόνως θα πρέπει να μάθει να ζει με το άγχος το οποίο είναι η πραγματικότητα της καθημερινότητας για τις ομάδες της κορυφής. Ο Αρης, κόντρα στα όσα υποστήριζαν οι αντίπαλοι του, απέδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι κι ότι αντέχει στα δύσκολα. Αυτή καραμέλα πρέπει να έχει λιώσει, μετά και από τη νίκη των «κίτρινων» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Είναι δύσκολη η αποστολή στο Ηράκλειο; Εχω την άποψη ότι όλοι οι αγώνες, πριν από τη σέντρα, έχουν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας ξεχωριστά κάποιο βαθμό δυσκολίας. Εύκολους ή δύσκολους τους κάνει το… τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΟΦΗ δεν είναι ομάδα η οποία προκαλεί τρόμο. Εχει ποιότητα, παίζει ελεύθερο ποδόσφαιρο, καλή μεσοεπιθετική λειτουργία, αλλά τα εντός έδρας αποτελέσματα πείθουν για μία ομάδα με τα πάνω και τα κάτω της, κυρίως αμυντικά. Στο σπίτι της έχει μία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έχασε από τον νεοφώτιστο Απόλλωνα Σμύρνης. Κάνει κατά μ.ο 9,5 τελικές ανά αγώνα και σκοράρει ανά 1,3 αγώνες.

Ο Αρης που έχει πάρει άριστα για την μεσοαμυντική του λειτουργία και λογικά θα έχει βγει από το τρυπάκι τον όσων ακολούθησαν του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μπορεί να φέρει τον αγώνα στα μέτρα του και να «χτυπήσει», πετυχαίνοντας μία ακόμη νίκη. Λογικά θα βρει χώρους για να παίξει γρήγορα την μπάλα και να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του. Αλλωστε το γεγονός ότι 10 συνολικά παίκτες έχουν σκοράρει στους 11 προηγούμενους αγώνες δείχνει ότι ο Αρης έχει πλουραλισμό στο γκολ, γεγονός που δεν τον κάνει προβλέψιμο.

FOCUS

Ποδοσφαιρική Ελλάδα: Οι δικαστικές αποφάσεις διαχρονικά είναι υπέρ των ισχυρών ομάδων, όπως και τα σφυρίγματα των διαιτητών. Και επειδή το φαινόμενο είναι παραδοσιακό όπως και οι ελληνικοί χοροί, κανείς πλέον δεν εκπλήσσεται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.