Ο Αρης χτίζει το όνειρό του

Βασίλης Βλαχόπουλος06 Μαρτίου 2024

Η ώρα της αλήθειας και της απόδειξης των υψηλών προσδοκιών έφτασε για τον Αρη καθώς απόψε (19:00) καλείται να κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζεται για να βάλει ένα τέλος στα χρόνια της υπομονής, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson απέναντι στον Παναιτωλικό έχοντας ήδη αποκτήσει το πλεονέκτημα μέσα από τη νίκη του (0-1) στον πρώτο αγώνα.

Το «Κλ. Βικελίδης» προβλέπεται να… φορέσει τα γιορτινά του για το παιχνίδι που περιμένει όλος ο οργανισμός εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναμφίβολα, πρόκειται για τον σπουδαιότερο αγώνα της χρονιάς, μέχρι τον επόμενο, και με την προσδοκία της εξασφάλισης του εισιτηρίου της πρόκρισης στον τελικό του θεσμού έπειτα από 14 χρόνια. Μέσα από την κίνηση των εισιτηρίων αλλά και την διαίσθηση της προσδοκίας του κόσμου εκτιμάται ότι στις κερκίδες αναμένεται να βρεθούν τουλάχιστον 17-18 χιλιάδες φίλοι της ομάδας. «Αυτός ο κόσμος αξίζει έναν τίτλο. Είναι ο στόχος μας και το έχουμε περάσει στους παίκτες. Κάθε μέρα προσπαθώ να δώσω στους παίκτες να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και τί λαό έχει κατεβάσει το 2010 στον τελικό. Και φυσικά ότι αν ο τελικός γίνει με κόσμο, θα γραφτεί ξανά ιστορία. Οι Έλληνες το ξέρουν και το καταλαβαίνουν πλέον και οι ξένοι που βρίσκονται για πρώτη χρονιά στην ομάδα», είπε χθες ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Γιώργος Γκουγκουλιάς, αναδεικνύοντας ξεκάθαρα τη σπουδαία ευκαιρία της ομάδας για τη διεκδίκηση ενός τίτλου που τόσο πολύ προσπαθεί εδώ και δεκαετίας.

Η αυξημένη ποιότητα σε σχέση με τον Παναιτωλικό σε συνδυασμό με τη νίκη στον πρώτο αγώνα συνθέτουν το βασικό πλεονέκτημα των «κίτρινων». Η πίεση που νιώθουν είναι το μειονέκτημα αλλά αυτό μπορεί να διαγραφεί μέσα από την πληθώρα παραστάσεων που διαθέτουν οι παίκτες. «Η ομάδα είναι καλά και περιμένουμε καιρό τώρα αυτό το παιχνίδι. Εχουμε τη νίκη με 1-0 στο Αγρίνιο αλλά το δεύτερο παιχνίδι είναι διαφορετικό. Έχω πει στους παίκτες να ξεχάσουμε το πρώτο παιχνίδι, να μπούμε δυνατά και να πάρουμε τη νίκη-πρόκριση για τον τελικό. Από εκεί και πέρα, όταν παίζεις στον Άρη είναι μεγάλη η πίεση. Η νίκη είναι μονόδρομος.

Οι παίκτες ξέρουν ότι στις μεγάλες ομάδες υπάρχει πίεση. Είμαστε εδώ για να τη διαχειριστούμε όλοι μαζί. Ο Παναιτωλικός δεν θα έρθει για να χάσει. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, να γεμίσει το γήπεδο, να είναι... καυτό και να καταλάβουν οι αντίπαλοι ότι θα φύγουν ηττημένοι», είπε.

Το ζητούμενο για τον Αρη είναι να αποδείξει τη θέλησή του και να φροντίσει να «τελειώσει» την πρόκριση πατώντας πάνω στο γεγονός ότι διαθέτει καλύτερη ομάδα, εμπειρία αλλά και το πλεονέκτημα της έδρας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ένα γρήγορο γκολ αναμφίβολα θα «ξεκλειδώσει» την πρόκριση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.