Ο Άρης χτίζει το μέλλον του πάνω στο τρίπτυχο «θέαμα, υποδομές, υπηρεσίες»

Δημήτρης Κανελλάκης30 Ιουλίου 2022


Η απάντηση που έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με το νέο γήπεδο του Άρη και κατά πόσο προχωράνε οι απαιτούμενες διαδικασίες, ήταν άλλη μία επιβεβαίωση της άποψης που έχει εκφραστεί σχετικά με την μεθοδικότητα που εργάζεται εδώ και μήνες ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης.

«Σύντομα το έργο του γηπέδου του Άρη θα περάσει στο επόμενο στάδιο υλοποίησης», είπε ο κ. Οικονόμου και αυτό ήταν άλλο ένα σαφέστατο μήνυμα ότι η κυβέρνηση προτίθεται να διευκολύνει όσο μπορεί περισσότερο την διοίκηση του Άρη στους σχεδιασμούς της, λύνοντας ζητήματα που συναντά κάθε ομάδα η οποία αποφασίζει να κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα, να κατασκευάσει, δηλαδή, νέο γήπεδο.

Το είδαμε στην περίπτωση της ΑΕΚ, του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα. Είναι προς όφελος του Άρη ότι υπάρχει, πλέον, συσσωρευμένη εμπειρία, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ του.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρίζουν καλύτερα πια τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν. Ωστόσο, στο μείζον είναι να υπάρχει η πολιτική βούληση. Διότι, όταν υπάρχει αυτή η βούληση, πολύ πιο εύκολα λύνονται τα προβλήματα.

Ο Άρης, λοιπόν, είναι σε καλό δρόμο. Σε ό,τι έχει να κάνει με την Πολιτεία, είναι κεντρική απόφαση, σε επίπεδο πρωθυπουργού, να στηριχτεί η προσπάθεια για την κατασκευή νέου γηπέδου. Άρα, θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως ό,τι χρειάζεται να γίνει από πλευράς Πολιτείας, θα γίνει.

Όμως, εξίσου αισιόδοξα είναι τα πράγματα και από την άλλη πολύ σημαντική πλευρά του ζητήματος. Την πλευρά των επενδυτών που θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του γηπέδου, του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και του εμπορικού κέντρου.

Ο πρώτος πολύ ισχυρός συμπαίκτης του Καρυπίδη, ο επιχειρηματίας, Νικόλας Τριμμάτης, είναι ήδη πολύ κοντά στην ομάδα. Έκανε, μάλιστα, την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στο ματς με την Γκόμελ την Πέμπτη (το παρακολούθησε από την σουίτα του Καρυπίδη, παρέα και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά), επιβεβαιώνοντας έτσι την πρόθεσή του να έχει συμμετοχή -και- στην διοίκηση της ΠΑΕ.

Καρυπίδης και Τριμμάτης διερευνούν ήδη πιθανούς «συμπαίκτες» από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον τους εκφράζουν την αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστα νέα και από αυτό το μέτωπο...

Είναι ξεκάθαρο, νομίζω, ότι ο Άρης ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι να χτίζει τη λογική του μέλλοντός του, πάνω στο τρίπτυχο «θέαμα, υποδομές, υπηρεσίες» και με σαφέστατο στόχο τη μετάβαση σε ένα αγωνιστικό επίπεδο το οποίο θα του επιτρέπει σταθερά να είναι πρωταγωνιστής...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.