Ο Αρης χτίζει δυναμική, μαζεύοντας βαθμούς με τις ομάδες του... χεριού του

Δημήτρης Κανελλάκης04 Δεκεμβρίου 2020

Ο Αρης έκανε και στη Λάρισα, κόντρα στην ΑΕΛ, αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει στα εκτός έδρας παιχνίδια, με αντιπάλους αυτού του βεληνεκούς στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι «κίτρινοι» απέδειξαν ότι διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που τους επιτρέπουν κόντρα στις ομάδες του... χεριού της, ειδικά στα παιχνίδια μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης», να οργανώνουν καλύτερα την τακτική τους και να κάνουν ευκολότερη τη δουλειά τους.

Ο Αρης με συνοπτικές διαδικασίες το κέρδισε χθες το ματς και μάλιστα αυτή τη φορά ευκολότερα από τα προηγούμενα τρία εκτός έδρας, στα οποία είχε επικρατήσει -και στα τρία- με 1-0.

Με αυτό το 4/4 μακριά από το γήπεδό του, εκ των οποίων, μάλιστα, το ένα “διπλό” κόντρα στον ΠΑΟ, η ομάδα του Μάντζιου έχει στην ουσία ήδη χτίσει μια πάρα πολύ ισχυρή βάση προκειμένου να πετύχει τον στόχο που σταθερά έχει από τότε που επέστρεψε στην Super League: την εξασφάλιση, δηλαδή, ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς με άνεση να μαζεύεις βαθμούς στα ματς με τις ομάδες της... δευτεροτρίτης ταχύτητας του πρωταθλήματος κι ο Αρης αποδεικνύεται... μανούλα σ' αυτή τη δουλειά μέχρι τώρα.

Αν διατηρήσει αυτή την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα σε αυτού του επιπέδου τα παιχνίδια, αν συνεχίσει -άλλες φορές ευκολότερα, όπως χθες στη Λάρισα, άλλες δυσκολότερα, να μαζεύει βαθμούς, δεν θα έχει καμία πίεση και κανένα άγχος για να κατακτήσει την τέταρτη θέση.

Ωστόσο, όπως και στο τέλος της προηγούμενης σεζόν το σχολίαζα, η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα δεν θα είναι καμία επιτυχία για τον Αρη. Για τον απλούστατο λόγο ότι, έτσι όπως έχει γίνει το πρωγάθλημά μας, έτσι όπως είναι και ο ΠΑΟ, ο Αρης την παίρνει αυτή τη θέση εκτός συναγωνισμού, άνευ αντιπάλου.

Το ζητούμενο για τους “κίτρινους” είναι την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που αποκτούν με τις νίκες και την διατήρησή τους τόσο ψηλά στη βαθμολογία, να την εξαργυρώσουν με καλά παιχνίδια και καλά αποτελέσματα στα ντέρμπι με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Ετσι ώστε να ζητήσουν το κάτι παραπάνω, να μπουν σφήνα σε αυτή την τριάδα, να απειλήσουν κάποιον/ους με... εκπαραθύρωση.

Αυτό θα είναι επιτυχία για τον Αρη και ένδειξη ενίσχυσης της δυναμικής τους, δημιουργίας προϋποθέσεων για διεκδίκηση υψηλότερων στόχων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.