Ο Αρης χάνει τον προσανατολισμό του, όσο ψάχνει δικαιολογίες για τις «περήφανες ήττες»

Βασίλης Μάστορας14 Φεβρουαρίου 2023

Ο Αρης μπορεί να βρει αρκετά επιχειρήματα για να γλυκάνει την πίκρα τής ήττας από τον Παναθηναϊκό. Oπως αυτά που βρήκε ο Τόλης Τερζής, που μεταξύ των άλλων έκανε αναφορά και στον τρόπο που ο αντίπαλος πέτυχε το νικητήριο γκολ. Τυχερό κατά την προπονητή του Αρη. Τύχη όμως είχαν οι «κίτρινοι» και στο γκολ του Οντουμπάτζο. Αυτό είναι άλλωστε το ποδόσφαιρο. Τα τερτίπια της μπάλας κανείς δεν μπορεί να τα προβλέψει. Κάποιες φορές σε στέλνουν τον ουρανό της ευτυχίας και κάποιες άλλες σε ρίχνουν στα τάρταρα. Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη δεν υπάρχει. 

Ή αν προτιμάτε στα 90 λεπτά. Στο ταμείο που γίνεται στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, κάνοντας τη σούμα ίσως διαπιστωθεί ότι η τύχη έδωσε πίσω σε μία ομάδα αυτά που της στέρησε σε κάποιους άλλους αγώνες. Ή ότι τα διαιτητικά λάθη, σε μία αγωνιστική περίδο, δεν ήταν πάντα υπέρ του αντιπάλου. Είναι εύκολο οι πολλοί να συμφωνήσουν ότι ο Αρης την περασμένη Κυριακή δικαιούνταν να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και ότι μπορούσε να πάρει και τη νίκη. 

Επρεπε να συντρέξουν κάποια πράγματα, τα οποία δεν ήταν η ευθυγράμμιση των πλανητών, για να χαμογελάσουν οι «κίτρινοι». Το σημαντικότερο να αποφύγουν λάθη όπως αυτό που έγινε στην ισοφάριση του Παναθηναϊκού και ήταν το περισσότερο κραυγαλέο, αλλά και στο δεύτερο γκολ των «πρασίνων». Είπαμε όμως ότι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Και ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να τα βάζει με τους αμυντικούς του για τις ευκαιρίες και το γκολ του Αρη.

Η διαφορά είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, ενώ ο Αρης έμεινε με άδεια χέρια. Το πήρε και ο Ολυμπιακός παρότι δεν το άξιζε στο Κύπελλο και η ΑΕΚ πριν από δύο αγωνιστικές. Το κοινό στοιχείο και των τριών ομάδων; Οτι δεν είχαν απόδοση που να τρομάζει. Κι αυτό είναι που πρέπει να προβληματίσει τον Αρη. Ότι δεν καταφέρνει να κερδίσει στα ντέρμπι παρότι βρίσκει τους αντιπάλους του εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Και πιστεύω ότι η στόχευση των «κίτρινων» είναι μεγαλύτερη από το να κάνει, απλώς, περήφανες ήττες. Αρα ο Αρης θα πρέπει να ψαχτεί. 

Γιατί όχι μόνο βρίσκεται στο -4 β. από τον Βόλο, αλλά και γιατί στα 90 λεπτά με τον Παναθηναϊκό δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είχε απέναντι του μία ομάδα η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της από τον αγωνιστικό της εκτροχιασμό. Με το παιχνίδι του όμως ο Αρης έδωσε στον Παναθηναϊκό, ένα χέρι βοηθείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «κίτρινοι» παίζουν τον ρόλο του «καλού Σαμαρείτη». Αν συνεχίσουν όμως έτσι δύσκολα θα παραμείνουν στην τροχιά της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.