Ο Αρης αποζημίωσε όσους τον πίστευαν, αλλά αυτή δεν μπορεί παρά να είναι μόνο η αρχή για όσα καλύτερα επιβάλλεται να έρθουν

Βασίλης Μάστορας09 Νοεμβρίου 2022

Θεωρητικά δεν θα αργούσε η στιγμή που ο Αρης θα «απαντούσε» μέσα στο γήπεδο, σ’ όλους εκείνους που γκρίνιαζαν για την αδυναμία του να νικήσει στους τρεις τελευταίους αγώνες. Σ’ όσους βιάστηκαν να τον ξεγράψουν από τις ομάδες που θα διαγκωνιστούν για κάτι καλό στο φετινό Πρωτάθλημα. Και η απάντηση αυτή ήρθε χθες, με εμφατικό μάλιστα τρόπο. Με αντίπαλο τη Λαμία η οποία δεν είναι και η χειρότερη ομάδα του Πρωταθήματος. Βαθμολογικά ο ΟΦΗ είναι πιο κάτω από τη χθεσινή αντίπαλο του Αρη, αλλά οι «κίτρινοι» χρειάστηκε να ιδρώσουν για να πάρουν τον βαθμό.

Η ομάδα του Πάρντιου, από τη στιγμή που κατάφερε να βρει την ισορροπία της μεσοαμυντικά, εκείνο που ζητούσε ήταν να κεφαλαιοποιήσει την αγωνιστική της υπεροχή επιθετικά. Δεν το κατάφερε με τον ΟΦΗ, ούτε με τον Ατρόμητο, αλλά χθες τα πήγε περίφημα, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι η Λαμία από τον 19ο λεπτό αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του ανασταλτικού μέσου Μπεχαράνο. Και μέχρι η ομάδα να βρει τα πατήματα της, δέχτηκε δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά. Ετσι ο Αρης στο 36ο έφθασε να προηγείται με 3-0! Τον δρόμο για τον θρίαμβο άνοιξε το γκολ του Φαμπιάνο. Βοήθεια από… αέρος και από έναν αμυντικό. Αυτό που έλειπε δηλαδή από τον Αρη τις προηγούμενες αγωνιστικές. Το γκολ από παίκτη που δεν αγωνίζεται στην επίθεση και το είχε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Χθες… το βρήκε κι αυτό είναι ένα ακόμη καλό νέο. Τη συνέχεια την έδωσε ο Πάλμα. Πρώτα αξιοποιώντας μία ασίστ που είχε την σφραγίδα του Ζερβίνιο και ύστερα μ’ ένα γκολ υψηλής τεχνικής, προσωπικό δικό του.

Τι άλλαξε στον Αρη τα πρώτα 45 λεπτά και είχε 9/6 τελικές και 73% κατοχή; Πρώτον το ότι τον βοήθησε η ροή του αγώνα, αλλά και το γεγονός ότι ο Πάρντιου τόλμησε κάποιες άλλαγες οι οποίες του βγήκαν. Εκτιμώντας τη δυναμική του αντιπάλου, επέλεξε το 4-3-3 ανεβάζοντας τη δημιουργική ποιότητα στους μέσους. Εβαλε έναν και μόνο ανασταλτικό, τον Ετέμπο και εσωτερικό μέσο τον Ματέο. Μπροστά τους τον Μανού Γκαρθία και στα άκρα τους Μαντσίνι και Πάλμα. Ετσι ο Αρης είχε και καλή ανασταλτική συμπεριφορά, με πολλά τρεξίματα και κράτημα της μπάλας, αλλά και καλή ανάπτυξη. Δεν ήταν προβλέψιμος, έβαλε ταχύτητα όταν επιτίθονταν, δεν έκανε αβίαστα λάθη και είχε αποτελεσματικότητα. Ετσι από την ημέρα που ο Πάρντιου κάθισε στον πάγκο του Αρη ήταν η πρώτη φορά που προηγήθηκε σε αγώνα και επίσης η πρώτη που είχε τέτοια αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα.

Αυτό δηλαδή που περίμεναν οι φίλοι του εδώ και πολλές αγωνιστικές. Που το άγγιξε με τη δημιουργία φάσεων αλλά δεν το έκανε πράξη.

Με το 3-0 «μαξιλάρι» λογικό ήταν στο β’ ημίχρονο να πέσει ο ρυθμός των «κίτρινων». Παρ’ όλα αυτά είχαν κατοχή της μπάλας, παρέμειναν απειλητικοί και ο Πάλμα πέτυχε χατ τρικ, ως εκφραστής ενός υποδειγματικού επιθετικού τρανζίσιον του Αρη. Η ομάδα αποσυντονίστηκε με τις αλλαγές που έκανε ο Αγγλος κόουτς αλλά και πάλι κρατούσε τα κλειδιά του ρυθμού. Αποτέλεσμα; Να πετύχει κι ένα πέμπτο γκολ με τον Γκρέι.

Ο Αρης λοιπόν, επέστρεψε αλλά αυτή η επιτυχία θα πρέπει να έχει συνέχεια. Λογικά η ομάδα θα πάρει ψυχολογία και την Κυριακή στα Γιάννινα θα καταφέρει να κλείσει τον πρώτο κύκλο αγώνων με νίκη, η οποία θα την κρατήσει σε επαφή με τις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Κι αν ο Πάλμα ήταν ο σούπερ σταρ του χθεσινού αγώνα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η απόδοση του Φαμπιάνο ο οποίος ήταν παντού. Κυρίως έβαλε τη σφραγίδα του επιθετικά. Σκόραρε, είχε ένα δοκάρι και μία ακόμη εξαιρετική τελική. Τα καλύτερα διαπιστευτήρια από τον Βραζιλιάνο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.