Ο Άρης απαιτεί αξιοκρατία

Βασίλης Βλαχόπουλος08 Μαρτίου 2024

Ο Αρης είναι κάθετα αντίθετος στο σενάριο διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και επικαλούμενος την ουδετερότητα της έδρας που προβλέπει η προκήρυξη πρότεινε το AELFCARENA είτε το Πανθεσσαλικό Στάδιο (παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων) και δείχνει αμετακίνητος στις πιέσεις που ασκούνται από την ΕΠΟ.

Στις προηγούμενες ημέρες – και στο χθεσινό ρεπορτάζ – η «Μ» είχε προαναγγείλει τον ερχομό εκπλήξεων ως προς τη στάση του Αρη για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Καθώς στην ΕΠΟ θεωρούσαν δεδομένη λύση αυτή του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και ουσιαστικά προωθούσαν αυτό το σενάριο μέσω των επικοινωνιακών καναλιών που έχουν χτίσει εδώ και χρόνια, η στάση των «κίτρινων»… χάλασε το αφήγημα.

Χθες το πρωί η ΠΑΕ Αρης πρότεινε για έδρα διεξαγωγής του τελικού το γήπεδο της Τούμπας (γνωρίζοντας προφανώς ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί), επί της ουσίας όμως το AELFCARENA. Η πρόταση του Αρη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις της ΕΠΟ και μάλιστα τα ίδια επικοινωνιακά κανάλια επέμειναν περί τεχνασμάτων των «κίτρινων» καθώς είναι δεδομένη η διεξαγωγή στο ΟΑΚΑ. Ακολούθησαν επαφές ηγετικών στελεχών της ΕΠΟ με τον Θόδωρο Καρυπίδη ο οποίος στάθηκε στην προκήρυξη του Κυπέλλου – προβλέπει ουδετερότητα της έδρας – και ξεκαθάρισε ότι απαιτεί αξιοκρατία. 

Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, επικοινώνησε με τον Θόδωρο Καρυπίδης και ο τελευταίος επέμεινε στην επιλογή του AELFCARENA είτε του Πανθεσσαλικού Σταδίου παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων καθώς επίσης και ότι η Κυβέρνηση οφείλει κάποια στιγμή να παρέμβει στο… άβατο του Αχιλλέα Μπέου στο γήπεδο του Βόλου.

Μάλιστα με δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 ο α’ αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου, ξεκάθαρα ενστερνίστηκε τις απόψεις του Αρη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι… «η ημερομηνία έχει κλειδώσει και ο τελικός θα γίνει 18 Μαΐου. Η προκήρυξη είναι ξεκάθαρη και σαφής σε ότι αφορά την έδρα του τελικού. Πρέπει να γίνει στην κεντρική Ελλάδα αφού προκρίθηκαν μια ομάδα από τον Βορρά και μία από τον Νότο. 

Τα γήπεδα είναι το AELFCARENA αλλά και αυτό του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Βέβαια τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση επί τούτου… Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει ο τελικός στη Λάρισα. Είναι λοιπόν και θέμα επιλογής των ομάδων. Αν δεν μπορεί να γίνει στο κέντρο της Ελλάδας και συμφωνήσουν οι ομάδες, μια επιλογή είναι το Ολυμπιακό Στάδιο… Το καλύτερο θα είναι να γίνει το παιχνίδι στην Κεντρική Ελλάδα με κόσμο αρκεί να δώσουν το ‘οκ’ οι Αστυνομικές και οι Πολιτειακές Αρχές».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.