Ο Αρης αδικήθηκε από τη διαιτησία κι από τον ίδιο του τον εαυτό

Βασίλης Μάστορας19 Ιανουαρίου 2023

Ο Αρης παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης, παρά τη χθεσινή ήττα. Σ’ έναν ακόμη αγώνα όμως έμεινε με τις εντυπώσεις και με το παράπονο από τα άστοχα σφυρίγματα του διαιτητή Μάρτινς! Γι’ αυτό έφυγε «πληγωμένος» από το «Γ. Καραϊσκάκης». Αντιθέτως αν ο διαιτητής δεν ακύρωνε, για αδιευκρίνιστο λόγο, το γκολ του Ιτούρμπε (16ο) και απέβαλε τον Βουρσάι στο 25ο με δεύτερη κίτρινη, καθώς «πάτησε» το πόδι του Μαντσίνι, όλα θα ήταν διαφορετικά. Α, υπάρχει και ένα φάουλ στον Νταρίντα στη φάση που ξεκινάει το γκολ του Ολυμπιακού.


Ο Αρης όμως ακόμη και με τη διαιτησία σε βάρος του μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πώς; Αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ευκαιρίες οι οποίες «μύριζαν» γκολ. Δύο στο α’ ημίχρονο με τον Καμαρά που δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από εξαιρετική παράλληλη πάσα του Μαντσίνι και τον Ιτούρμπε που αστόχησε με κεφαλιά «ψαράκι». Ενα δοκάρι με τον Καμάτσο στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και μία πολύ καλή κεφαλιά του Μπράμπετς, στο ίδιο διάστημα. Το βασικότερο όμως είναι ότι ο Αρης δεν εκμεταλλεύτηκε το rotation του Ολυμπιακού. Εννέα συνολικά ποδοσφαιριστές άλλαξε ο Μίτσελ σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής, κι αυτό θεωρητικά έδινε προνόμια στον Αρη.

Ο Πάρντιου χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον επιστρέψαντα Αμπουμπακάρ Καμαρά, στη θέση του φορ και τον Ιτούρμπε στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ηταν οι μοναδικές αλλαγές που έκανε ο Αγγλος στην 11άδα.

Ο Αρης στο α’ ημίχρονο δεν είχε μεγάλα μεσοαμυντικά προβλήματα, πλην των όσων έκανε ο Ροντρίγκεζ, τον οποίο έχασε τρεις φορές ο Μαζικού. Στην μία από αυτές ο Ολυμπιακός πέτυχε και το μοναδικό του γκολ. Οι «κίτρινοι» εύρισκαν χώρους και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις από τα άκρα, όπου είχαν υπεροχή, αλλά έδειξαν και πάλι αδυναμία στο σκοράρισμα. Όπως και αδυναμία στο να εκμεταλλευτούν τους πολλούς κενούς χώρους που είχε ο Ολυμπιακός αμυντικά.

Ολα αυτά μέχρι το 30ο που οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο Αρης έδειξε να έχει χάσει το καθαρό μυαλό και είχε προβλήματα τόσο ανασταλτικά, όσο και στη δημιουργία.

Ο Πάρντιου προσπάθησε να διορθώσει την εικόνα της ομάδας, βάζοντας στο 46ο τον Εμπακατά στη θέση του Οντουμπάτζο και τον Καμάτσο στη θέση του Ματέο Γκαρσία που και χθες δεν είχε αγωνιστική προσφορά. Λίγο αργότερα, και μάλλον καθυστερημένα (65ο), ο Πάλμα μπήκε στη θέση του Ιτούρμπε. Η προσπάθεια του Οντουμπάτζο να βοηθήσει επιθετικά, αλλά και του Αρη να ισοφαρίσει δημιουργούσε κενά στις γραμμές των «κίτρινων» τα οποία προσπάθησε να τα εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Η είσοδος του Πάλμα και του Ντουκουρέ αντί του Μαντσίνι (69ο) έφεραν κάποια διαστήματα ισορροπίας στον Αρη, χωρίς όμως και πάλι να καταφέρει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες, κι αυτό είναι που τον «πληγώνει». Η προσπάθεια του όμως να ανεβάσει τις γραμμές έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό τρεις φορές να πετύχει και δεύτερο γκολ και πάρει για τα καλά προβάδισμα για την πρόκριση. Ευτυχώς που ο Κουέστα αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο.

Η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοιχτή, αλλά ο Αρης θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός, γιατί χωρίς γκολ δεν πάει πουθενά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.