Οι αρχηγοί, ο Γιαννούλης και τα «βαριά χαρτιά» του Φερέιρα

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2020

Όταν ο Λέο Μάτος αντικαταστάθηκε από τον Φερέιρα στο προχθεσινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, η πρώτη του κίνηση ήταν να βρεθεί δίπλα στον Δημήτρη Γιαννούλη για να του δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Θα μπορούσε να το δώσει στον Βαρέλα, που ήταν στην ενδεκάδα και είχε φορέσει αρκετές φορές το περιβραχιόνιο στο παρελθόν και την περσινή σεζόν. Προτίμησε όμως τον Γιαννούλη.
Η εντολή είχε δοθεί, ασφαλώς από τον πάγκο, από τον Φερέιρα και τους συνεργάτες του και η όλη κίνηση, ήρθε να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ της Metrosport και του Metrosport.gr, έτσι όπως το είχαμε παραθέσει λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τότε είχαμε αναφέρει, πως ο Γιαννούλης προορίζεται ως αρχηγός από τον Πορτογάλο προπονητή, προκειμένου να συμπληρωθεί η πεντάδα των παικτών (μαζί με τους Μάτος, Βαρέλα και Κρέσπο και τον Ελ Καντουρί που προστέθηκε τελευταίος μαζί με τον Γιαννούλη) που θα φορούν το περιβραχιόνιο σε επίσημα παιχνίδια. Η κίνηση προς τον Γιαννούλη λοιπόν, μόνο τυχαία δεν έγινε. 

Ο 24χρονος διεθνής άσος, αυτή την στιγμή, είναι ο μοναδικός Ελληνας, που θα φορά το περιβραχιόνιο με απόφαση της τεχνικής ηγεσίας. Και αυτή η κίνηση, από μόνη της, έχει ένα συμβολισμό. Γιατί ειδικά μετά την πώληση του Πέλκα στην Φενέρμπαχτσε, μέσα στην ομάδα, ήθελαν να έχουν έναν Έλληνα, έμπειρο και αποδεκτό από το σύνολο των παικτών που συμμετέχουν στο ρόστερ, που θα μπορέσει να σηκώσει αυτό το «ειδικό βάρος». 

Επιλέχθηκε ο Γιαννούλης, διότι είναι βασικός και αναντικατάστατος, είναι ένας παίκτης ήπιων τόνων που όμως μπορεί να εμφυσήσει στους συμπαίκτες του, το πάθος και την αυταπάρνηση, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις δυσκολίες του κάθε αγώνα. Και επιπροσθέτως, είναι μαχητής, παίζει σε φουλ ρυθμούς από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και φυσικά μπορεί να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του.

Ο Γιαννούλης δεν είχε πρόβλημα να αποδεχθεί αυτό τον νέο ρόλο, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ, ξέρει πως να συμπεριφέρεται και σύν τοις άλλοις, ο ΠΑΟΚ του δείχνει πως τον υπολογίζει πάρα πολύ. Τον θεωρεί κομβικό παίκτη για την προσπάθεια που θα καταβληθεί έως το τέλος της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σύντομα αναμένεται να γίνει και η συζήτηση για την προοπτική ανανέωσης του συμβολαίου του. 

Το περιβραχιόνιο λοιπόν στον Γιαννούλη και το θέμα των αρχηγών στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της Metrosport και του Metrosport.gr, όπως το αναδείξαμε πριν από μερικές ημέρες.

Άλλωστε όπως δήλωσε ο Ολαφ Ρέμπε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε προτάσεις για τον Γιαννούλη (ήρθαν συγκεκριμένες από την Πόρτο του Κονσεϊσάο και την Αταλάντα τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου), αποφάσισε να τον κρατήσει και να του δώσει αυτό τον ξεχωριστό ρόλο, στον οποίο κάλλιστα μπορεί να ανταποκριθεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.