Ο Απόστολος Τσιλιγγίρης θέλει τον χρόνο του

Μάνος Χατζάκης12 Ιουνίου 2020

Oπως ξαφνικά μπήκε στις ζωές των οπαδών του Αρη και του ελληνικού ποδοσφαίρου, άλλο τόσο ξαφνικά, ο Απόστολος Τσιλιγγίρης, φόρεσε γάντια βασικού και έκανε ντεμπούτο, υπηρετώντας τον Θεό του Πολέμου, στις 10 Νοεμβρίου του 2019.

Ενα λεπτό και μία απόκρουση στην τελευταία φάση της αναμέτρησης του Αρη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Μία νίκη για τους "κιτρινόμαυρους" και μερικά λεπτά δημοσιότητας για τον 19άχρονο τερματοφύλακα, ο οποίος έβλεπε το όνομά του να φιγουράρει σε εφημερίδες και ιστοσελίδες κι όλα αυτά μετά από μία μόλις επέμβαση! 

Ασυνήθιστο, αλλά ξεχωριστό και μοναδικό (για εκείνον και την οικογένειά του) φαινόμενο, στο οποίο φρόντισε να δώσει συνέχεια μετά από λίγες ημέρες. Για την ακρίβεια στην επόμενη αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ, όταν και υπεραπίστηκε -ως βασικός όμως- τα γκολπόστ του Αρη, μιας και οι Κουέστα και Εμαν είχαν τεθεί νοκ άουτ. Ο Ισπανός, λόγω τραυματισμού και ο Αυστριακός, λόγω της αποβολής στο ματς με τους Αρκάδες. Η εμφάνισή του -στο τερέν του Ολυμπιακού Σταδίου- μόνο σε... ψαρωμένο πιτσιρικά δεν παρέπεμπε.

Εβαλε οσο θράσσος χρειαζόταν, για να επιβληθεί στους αντιπάλους του και να εξασφαλίσει, όσο ήταν δυνατόν, μεγαλύτερη διάρκεια στην καθημερινότητα του προπονητή του, αλλά και των αρειανών. Ο Ξανθιώτης κίπερ έκανε τη δουλειά του και ο Αρης έφυγε από το ΟΑΚΑ με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ηδη, είχαν αρχίσει να δημιουργούνται σενάρια παραμονής και πρόωρης επέκτασης του συμβολαίου του νεαρού πορτιέρε.

Ισως να έπαιζε ρόλο και η καλή σχέση του εκπροσώπου του με τον επικεφαλής της ΠΑΕ, Θόδωρο Καρυπίδη, που ανάγκασε την πιάτσα να θεωρεί τελειωμένη (θετικά) την υπόθεση παραμονής του Τσιλιγγίρη. Ισως και να συνέβαλε ότι αγωνίστηκε και κόντρα στη Λαμία για 90 λεπτά, άλλο αν στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουν ότι η καθιέρωση έχεις διαφορετικούς όρους και κανόνες.

Διάθεση ναι, συζητήσεις όχι

Η αμοιβαία διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας Αρη-Τσιλιγγίρη ήταν -παραπάνω- από δεδομένη, ωστόσο δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε κάτι πιο συγκεκριμένο. Αλλωστε, εφόσον οι δύο πλευρές κάθονταν στο ίδιο τραπέζι, η συμφωνία δεν θα αργούσε να επέλθει. Ισως να χρειαζόταν όσο χρόνο έπαιξε ο "Τσίλι" στο πρώτο του επαγγελματικό ματς. Κι όμως, το ραντεβού για το οποίο γινόταν τόσος λόγος δεν κλείστηκε, αλλά λίγοι φαντάζοταν ότι έχει μεγάλη σημασία. Από την 1η Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ο νεαρός τερματοφύλακας δεν ξαναφόρεσε γάντια σε επίσημο παιχνίδι, καθώς την εστία μονοπώλησε η παρουσία του Χουλιάν Κουέστα. Ο χρόνος πέρασε, εξέλιξη δεν παρουσιάστηκε, αν και η επιβολή του ban από τη FIFA προφανώς και έπαιξε τον ρόλο της.

Αντιστροφή δεδομένων και φημολογούμενο ενδιαφέρον

Την περασμένη Παρασκευή (5/6), η ΠΑΕ διέρρευσε τις προθέσεις της, σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που ήθελε να διαπραγματευτεί, προκειμένου να συνεχίσουν στην ομάδα. Το όνομα του Απόστολου Τσιλιγγίρη απουσίαζε, αλλά ελάχιστοι έδωσαν σημασία. Η ροή της ιστορίας άλλαξε για τα καλά και από εκεί που έμοιαζε "σίγουρος", μάλλον τώρα θεωρείται σίγουρος ότι θα αλλάξει περιβάλλον. Οι "κιτρινόμαυροι" δεν δείχνουν διάθεση να μιλήσουν μαζί του, ενώ διακινείται πληροφορία περί ενδιαφέροντος άλλης ομάδας. Το λεπτό σημείο στην υπόθεση δεν αφορά το οικονομικό. Αλλωστε, στα 20 χρόνια τους, ένας νεαρός και φέρελπις δεν βάζει πάνω απ' όλα το χρήμα, αλλά τον... χρόνο. Κι αυτό φαίνεται πως έλαβε ως υπόσχεση, εφόσον αποφάσιζε να αφήσει οριστικά τον Αρη.

Τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι θα βρει άλλού ό,τι ψάχνει στην καριέρα του. Στο "Κλ. Βικελίδης" είναι δύσκολο να πάρει χρόνο, ανεξαρτήτως της ομάδας που θα φτιάξουν οι Θεσσαλονικείς το καλοκαίρι. Οσο έπαιξε, πάντως, φρόντισε να προμοτάρει ιδανικά τον εαυτό του. Κάποια πράγματα, όμως, δεν εξαρτώνται από τα... χέρια του.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.