Ο Απόλλων Πόντου θα διαλέξει υγιείς λύσεις ή τις θνησιγενείς;

Βασίλης Μάστορας16 Ιανουαρίου 2020

Του Βασίλη Μάστορα

Είναι εύκολο πληρώνοντας κάποιος το κόστος μίας τηλεφωνικής μονάδας να προτείνει λύσεις για την επόμενη ημέρα του Απόλλωνα Πόντου που καταρρέει κάτω από το βάρος των οικονομικών προβλημάτων. Προτάσεις όμως του τύπου “να υπάρξει πρωτοβουλία από τον δήμαρχο” ή “θα πρέπει να βρεθεί ένας αξιόπιστος επενδυτής γιατί ο Απόλλων είναι σημαντικό μέγεθος” μπορεί να ακούγονται ευχάριστα, αλλά δε δρομολογούν λύση.

Εχω την άποψη ότι εδώ και χρόνια στον επαγγελματικό αθλητισμό κανείς δεν βάζει ούτε ένα ευρώ συνεπαρμένος από την ιστορία μίας ομάδας. Το συναίσθημα δεν αποτελεί κίνητρο προκειμένου να εμπλακεί κάποιος με μία ΠΑΕ ή με μία ΚΑΕ. Αυτά ανήκουν σ’ άλλες δεκαετίες. Πλέον για να πλησιάσει κάποιος σε μία επαγγελματική ομάδα, όπως για παράδειγμα ο Απόλλων, η οποία κουβαλάει στην πλάτη της εκατοντάδες εκατομμύρια χρέη θα πρέπει να έχει κάτι να κερδίσει. Η δόξα και η αναγνωρισιμότητα δεν είναι αρκούν προκειμένου κάποιος να ξοδέψει εκατομμύρια για να δώσει το “φιλί της ζωής” σε ομάδες που καταρρέουν και αγωνίζονται σ’ ένα υποβαθμισμένο Πρωτάθλημα.

Τι θα μπορούσε να κάνει ο Απόλλων Πόντου, αν πραγματικά θέλει μία αξιόπιστη λύση και όχι μία εφήμερη η οποία αργά ή γρήγορα θα βάλει και πάλι την ομάδα σε περιπέτειες;

Να πληρώσει ένα τεχνικό Γραφείο προκειμένου να συντάξει μία μελέτη για την ανάπλαση των εκτάσεων που έχει στην ιδιοκτησία του ο Ερασιτέχνης Απόλλων και στη συνέχεια να επιχειρήσει με… τυράκι το οικονομικό κέρδος να προσελκύσει επενδυτές απ’ όλο τον πλανήτη, για την ΠΑΕ. Ακόμη όμως κι αν κάποιος ενδιαφερθεί μόνο για το επιχειρηματικό μέρος και όχι για το αθλητικό, μπορεί να δημιουργηθεί το πλαίσιο εκείνο που θα αποφέρει έσοδα και για την ποδοσφαιρική ομάδα, ώστε να είναι οικονομικά αυτόφωτη. Αυτές είναι λύσεις που έχουν μακροημέρευση και αναδύουν υγεία. Μπορεί να μην είναι άμεσες αλλά αν ο Απόλλων δεν αρχίσει να “τρέχει” ένα τέτοιο project αργά ή γρήγορα πάλι θα βρεθεί στο ίδιο αδιέξοδο γιατί όλες οι άλλες λύσεις είναι θνησιγενείς.

focus

Η μαρίνα της Αρετσούς, όπως την έλεγαν οι παλιοί κάτοικοι της Ν. Κρήνης, αποτελεί ένα τεράστιο φιλέτο για οποιονδήποτε επενδυτή. Και επειδή τα... φιλέτα πάντα προκαλούν ενδιαφέρον, καλά πληροφορημένη πηγή μου έλεγε χθες ότι στο παιχνίδι της ανάπλασης της θα μπει και ο Ιβάν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.