Ο αποκλεισμένος και ταπεινωμένος θρύλος αποτελεί μια... «νάρκη» στο πρωτάθλημα

Δημήτρης Μπούζας09 Οκτωβρίου 2022

Θεωρείται και είναι υπερβέβαιο ότι θα επιτάξει τα πάντα με την τεράστια παρασκηνιακή ισχύ του, προκειμένου να αποφύγει ένα ακόμη σοκ, όπως θα είναι η απώλεια του φετινού τίτλου.

Αρκετά διασκέδασαν οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι (συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών του Ολυμπιακού) από τις παραστάσεις του ερυθρόλευκου Δελφινάριου, με τις γνωστές φιέστες να γράφουν ιστορία. Σε μερικές από αυτές απολαύσαμε τα εξής: Απολύεται ο αποκαλούμενος μάγος προπονητής Μαρτίνς για να προσληφθεί ο νέος... Μουρίνιο, Κορμπεράν για να απολυθεί και ο ίδιος σε χρόνο – ρεκόρ ως αποτυχημένος, με τη συνέχεια να έρχεται σαν αντικαταστάτης του, ο αποπεμφθής ως ανίκανος Μίτσελ. 

Διαβάσαμε και ακούσαμε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη έμειναν άφωνες από την μεταγραφή του τιτανομέγιστου Μανωλά. Χαμός στην υποδοχή! Δεν πέρασε χρόνος και η φοβερή αυτή μεταγραφική κίνηση αποδεικνύεται «μάπα το καρπούζι» και οι παραληρούντες επιτελείς του λιμανιού και τα ΜΜΕ που ξεκούφαναν το πανελλήνιο, να βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και να... την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Ούτε ένας από αυτούς που δοξολογούσαν το θαύμα της συγκεκριμένης μεταγραφής, δεν σκέφτηκε να δώσει μια εξήγηση ή να συνοδεύσει τον άτυχο ποδοσφαιριστή στην αποχώρηση του. Στο μεταξύ οι ευρωπαϊκές φάπες πέφτουν η μία πίσω από την άλλη. 

Η δυσαρέσκεια διογκώνεται αλλά είναι εύκολο να την διαχειριστούν οι γνωστοί αετοί της προπαγάνδας, με την «στρατιά» των στρατευμένων εκπροσώπων της ενημέρωσης. Έτσι, βγάζουν τον άσο μέσα από το μανίκι τους. Που δεν είναι άλλος από την συμφωνία με τον Μαρσέλο. Η κοινή γνώμη εντυπωσιάζεται, οι «επιστήμονες» προσωρινά ηρεμούν και κάνουν όνειρα. Έλα όμως που αυτά τα όνειρα επί μονίμου βάσεως εξελίσσονται σε εφιάλτες εντός και εκτός συνόρων. Στην προσπάθεια τους να αλλάξουν την τραγική κατάσταση, οι πανικόβλητοι δεν διστάζουν να εκθέσουν και τον φιλότιμο Μαρσέλο. 

Τον επιστρατεύουν για να γλιτώσουν την κατακραυγή, χωρίς βέβαια να το πετύχουν. Οι αποδοκιμασίες στον ουρανό και ο μάγος Μίτσελ πριν ακόμη καθίσει στον πάγκο, λούζεται μετά το ξεφτιλίκι με την Καραμπάχ, με ένα σωρό υπαινιγμούς και αρνητικά σχόλια! Ναι, τόσο νωρίς. Πράγματα και θαύματα. Εν κατακλείδι το Δελφινάριο θέλοντας και μη, ανεβάζει στην παράσταση: Αποκλεισμένος και ταπεινωμένος.

Γιατί όμως όλος αυτός ο πρόλογος; Απλά για να φτάσουμε στην «ταμπακιέρα». Η οποία αφορά τι μπορεί να σημαίνει για το ελληνικό πρωτάθλημα από εδώ και πέρα, ένας Ολυμπιακός σε αυτή την κατάσταση. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά πάνω σε αυτό το θέμα. Όμως θα αρκεστούμε μέσα σε μια λακωνική επισήμανση που πιστεύουμε ότι τα λέει όλα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την πρόβλεψη ότι με την τεράστια (και όχι μόνον) δύναμη που διαθέτει, δεν θα διστάσει να επιτάξει τα πάντα (θεσμικά και παρασκηνιακά), προκειμένου να μην υποστεί ένα ακόμη σφοδρό πλήγμα όπως η απώλεια του τίτλου του φετινού πρωταθλήματος. 

Το τι μπορεί να κάνει το γνωρίζετε γιατί το έχετε ζήσει, αλλά και γιατί το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Θα προσθέσουμε για τους ανταγωνιστές της πρώτης θέσης, ότι ο ταπεινωμένος και αποκλεισμένος Ολυμπιακός, αποτελεί μια «νάρκη» στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όποιος την πατήσει χάνεται. Είναι ένας θανάσιμος αντίπαλος.

* Η αγωνιστική παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ομάδες της πόλης. Είναι πράγματι σημαντικά τα παιχνίδια τους. Ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά σε ένα παιχνίδι που για τους γηπεδούχους είναι τελικός (ή ζωής και θανάτου όπως λέγεται) και αποτελεί μια προοπτική για να βάλει φρένο στο πισωγύρισμα. Έχει προβλήματα τα οποία καλείται να λύσει με εσωτερικές ανακατατάξεις ο Λουτσέσκου. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης μπορεί άνετα να υποτάξει την ΑΕΚ. Έχει την ποιότητα, το κίνητρο και στο πλευρό του, τον κόσμο του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.