O αποφασισμένος Ηρακλής, ο διπρόσωπος ΠΑΟΚ και ο αναποτελεσματικός Άρης

Στέλιος Παρθενάκης25 Οκτωβρίου 2020

Πρεμιέρα χθες για την ταλαιπωρημένη Basketleague και το metrosport.gr καταγράφει τα συμπεράσματα από τα παιχνίδια των ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Ο Ηρακλής ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ουσιαστικός, αποφασισμένος και με πλάνο. Καββαδάς, Μουρ, Βεργίνης, Μπόουλιν και Σαγκς ήταν τα κλειδιά στη μηχανή του Ζιάγκου, ο οποίος κατάφερε έτσι να καλύψει και την απώλεια της πρόκρισης από τον Κεραυνό. Ο Ηρακλής φάνηκε έτοιμος για αυτό που ήθελε να παίξει και δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του. Πήρε ψυχολογία για τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν με Άρη στο Αλεξάνδρειο και με ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και φυσικά ξεκίνησε ιδανικά την χρονιά.

Πάμε τώρα στον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι στην αναμέτρηση με τη Λάρισα έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Χθες, όμως ήταν πολύ κακός. Άρα, σε δυο επίσημα ματς έδειξε ένα πολύ καλό και ένα πολύ κακό πρόσωπο. Οι ασπρόμαυροι έχουν ένα γεμάτο ρόστερ, αλλά στο Ιβανώφειο δεν είχαν ταυτότητα. Πολλά σουτ, μονοδιάστατη ανάπτυξη και έλλειμμα ψυχολογίας. Δεν έγινε όμως τίποτα και ο Κώστας Μέξας με τους παίκτες θα βρουν τρόπο να το διορθώσουν. Αλλωστε, θα υπάρχει αναβολή στην αναμέτρηση με το Λαύριο.

Ο Άρης δοκιμάστηκε στο Μεσολόγγι και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία νίκης στο τέλος. Το σουτ του Γκριν στέρησε από τους Θεσσαλονικείς την ευκαιρία της εκτός έδρας επιτυχίας και ο Άρης ηττήθηκε όπως και με τον Ιωνικό. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες φέτος για τον Άρη. Είχε χρόνο ο ιστορικός σύλλογος για να είναι 100% έτοιμος. Σούλερ, Τσάλμερς και Ντραγκίσεβιτς καλούνται να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Κέρδος ο Φλιώνης που φώναξε βροντερο παρών στο κενό που άφησε ο Μποχωρίδης.

Το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά ακόμη και η έναρξή του είναι ένα θετικό μήνυμα. Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην μπασκετική κοινότητα και δυστυχώς θα πάμε όλη τη χρονιά εβδομάδα με εβδομάδα...


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.