Ο απάνθρωπος τραγέλαφος της 24ωρης αναβολής δείχνει πόσο γελοίοι είμαστε

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Μαΐου 2023

Αγαπητή Metrosport

Σήμερα θα γίνει η προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και του Πρωταθλήματος. Ετσι αποφάσισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα 1, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που τυγχάνει ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ολυμπιακού, της ομάδας δηλαδή που αντιμετωπίζει τον Παναθηναικό, ο οποίος σ’ αυτό το ματς παίζει, στην κυριολεξία, τον τίτλο.

Ο Μαρινάκης έκρινε ότι με 17 κρούσματα κορωνοιού σε παίκτες του Παναθηναικού ήταν λογικό να αναβληθεί η αγωνιστική, ο ίδιος έκρινε και ότι 24 ώρες μετά μια χαρά μπορεί να παίξει ο Παναθηναικός, αν και οι νοσούντες ποδοσφαιριστές του θα είναι πάλι 17, αν όχι και περισσότεροι. Και ενώ όλη η Ελλάδα έμεινε κατάπληκτη με την επιλογή της Σούπερ Λίγκα 1, την οποία είναι σαφές ότι θεωρεί τσιφλίκι του ο Μαρινάκης και έτσι μπορεί να αποφασίζει μόνος του για όλα, ο Παναθηναικός δεν αντέδρασε καθόλου. Δέχτηκε τον παραλογισμό εντελώς αδιαμαρτύρητα, λες και είχε ζητήσει αγωνιωδώς την αναβολή για να εξασφαλίσει μόνο μία μέρα.

Μάλιστα, μολονότι θα έπρεπε, καθώς άδικα ταλαιπωρούνται με την αλλαγή του προγράμματος, δεν αντέδρασαν ούτε οι υπόλοιποι. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης, Βόλος δεν έβγαλαν άχνα. Οπότε, έχουμε και λέμε:

Σήμερα αν παίξουν με τον Παναθηναικό παίκτες που νοσούν, κινδυνεύει η δική τους υγεία, κινδυνεύουν και οι παίκτες του Ολυμπιακού να νοσήσουν κι αυτοί. Αν δεν παίξουν παίκτες που νοσούν, απομένουν κάποιοι ελάχιστοι για να συμπληρώσουν αποστολή, με προσθήκη παικτών από τον Παναθηναικό Β. Οπερ σημαίνει καταφανής αλλοίωση της δυναμικότητας της ομάδας του Παναθηναικού στον πιο κρίσιμο μέχρι τώρα αγώνα της για το Πρωτάθλημα.

Ας πρόσεχαν, θα πουν πολλοί. Ας μην κολλούσαν. Κι αν κόλλησαν τι έγινε; Και στην ΑΕΚ συνέβη με κρούσματα γρίππης, αλλά το διαχειρίστηκε. Θα μπορούσε να τύχει και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Κάποια πράγματα είναι και θέμα τύχης. Μάλιστα. Ξεχνάμε, όμως, ότι όλος αυτός ο απάνθρωπος τραγέλαφος συμβαίνει για έναν και μοναδικό λόγο. Γιατί δεν ισχύουν πλέον τα πρωτόκολλα για τον κορωνοιό. Αν ίσχυαν, το ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού θα “πήγαινε” μια εβδομάδα πίσω και επειδή οι τελευταίοι αγώνες των πλέι οφ πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα θα “κουβαλούσε” μαζί του και τα άλλα δύο ματς. Με άλλα λόγια, χωρίς πρωτόκολλα δεν μπορούμε να σεβαστούμε ούτε την υγεία των ποδοσφαιριστών, ούτε και την επί ίσοις όροις διεξαγωγή των αγώνων. Ούτε πιο απάνθρωποιι μπορούμε να γίνουμε, ούτε πιο υποκριτές, ούτε πιο γελοίοι.

Ναι, αλλά χωρίς λόγο εξοργιζόμαστε, θα πουν κάποιοι άλλοι. Είναι προφανές ότι ο Μαρινάκης θα… δώσει το παιχνίδι στον Παναθηναικό. Γι’ αυτό, όμως, η “θύρα 7” απειλεί με ανακοίνωσή της τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην τολμήσουν να ξεπουλήσουν την ιστορία και την αξιοπρέπεια της ομάδας τους; Οχι, να μην μπούμε σε μια τέτοια συζήτηση. Ηδη ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού, ας μην τον τρυπήσουμε κιόλας.

Οπως και νάχει, στο τέλος όποιος κι αν είναι ο πρωταθλητής, θα αμφισβητείται. Αν είναι ο Παναθηναικός, θα του το έχει δώσει ο Ολυμπιακός. Αν είναι η ΑΕΚ, θα της το έχει δώσει ο... κορωνοιός και η ατυχία του Παναθηναικού. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι τα έχεις δει όλα. Πάντα σε περιμένει κάτι χειρότερο.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.