Ο Αουγκούστο γίνεται ξανά ο X-Factor του Λουτσέσκου και του ΠΑΟΚ

Κωστής Παναγιώτου28 Δεκεμβρίου 2022

Η σχέση του Ντόουγκλας Αουγκούστο με τον ΠΑΟΚ έχει περάσει από χίλια κύματα, από περιουσιακό στοιχείο στην πόρτα της εξόδου μέχρι την ανανέωση το καλοκαίρι. Ο Βραζιλιάνος μέσος γίνεται ξανά πρωταγωνιστής για τον "δικέφαλο", δικαιώνοντας την επιμονή του Ραζβάν Λουτσέσκου να τον κρατήσει στο ρόστερ της φετινής σεζόν, μετατρέποντάς τον σε ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας.

Το φετινό καλοκαίρι ο 25χρονος από το Ρίο ντε Τζανέιρο βρέθηκε κοντά στη φυγή του από την Τούμπα αλλά οι προτάσεις που είχαν φτάσει στα γραφεία του ΠΑΟΚ δεν ικανοποιούσαν τους ανθρώπους του συλλόγου με τις δύο πλευρές να βρίσκουν εν τέλει τη χρυσή τομή και ο Αουγκούστο να ανανεώνει το συμβόλαιο του μέχρι το 2026.

Από την περσινή σεζόν (2021/22) ο Ρουμάνος τεχνικός είχε δώσει ένα νέο ρόλο στον Βραζιλιάνο, περνώντας τον στη θέση του επιτελικού μέσου. Παρότι ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που αγωνιζόταν στη συγκεκριμένη θέση κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, δίνοντας περισσότερα τρεξίματα ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, ένα στοιχείο που έλειπε από την ομάδα.

Φέτος ο Αουγκούστο συνεχίζει να καταγράφει τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά του στη θέση του 10αριού, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις, βοηθώντας στα μέγιστα την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ να μειώσει τη διαφορά από τις δύο πρώτες θέσεις. Ειδικά στους τελευταίους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος είναι εξαιρετικός, μετρώντας μάλιστα και τρία γκολ.

Δημιουργεί με ακρίβεια, κόβει και σκοράρει

Οι "ασπρόμαυροι" κατάφεραν πριν τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ να βρουν τη συνοχή που αναζητούσαν από την αρχή της σεζόν, έχοντας 4 νίκες στους 4 τελευταίους αγώνες της Super League, πετυχαίνοντας 10 τέρματα χωρίς να δεχτούν ούτε ένα γκολ.

Σε αυτές τις αναμετρήσεις ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να είναι ένας εκ αυτών, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του Λουτσέσκου τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Δεν είναι μόνο τα τρία γκολ που έχει πετύχει αλλά η συνολική του παρουσία στο γήπεδο, κάνοντας τα πάντα, παίρνοντας σχεδόν άριστα.

Στην τελευταία αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό ο Βραζιλιάνος κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του στο 86ο λεπτό, ξεκινώντας και τελειώνοντας τη φάση. Αρχικά έκλεψε τη μπάλα από τον Κολοβό, έπαιξε το ένα-δύο με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

Η εμφάνιση του στο Αγρίνιο ήταν εξαιρετική, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 89% στις πάσες, 80% στις μακρινές μεταβιβάσεις, 10 κερδισμένες μονομαχίες και 89 ενέργειες με τη μπάλα, όντας ο παίκτης με τι περισσότερες στο παιχνίδι, ενώ έχασε την κατοχή της μπάλας μόλις 10 φορές.

Αναλυτικά οι αριθμοί του Αουκγούστο απέναντι στον Παναιτωλικό:

Ενέργειες

89

Πάσες

64/72 (89%)

Πάσες-Κλειδιά

1

Μακρινές μεταβιβάσεις

8/10 (80%)

Κερδισμένες μονομαχίες

10/14

Χαμένη κατοχή

10

Heatmap

Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό ο 25χρονος μέσος έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο βαθμό αξιολόγησης από οποιονδήποτε άλλο στο γήπεδο (Rating: 8.4). Αυτό που αξίζει να δούμε είναι οι μέσοι όροι του Αουγκούστο στα τελευταία τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, οι οποίοι αγγίζουν όπως αναφέραμε και πριν σχεδόν το άριστα.

Αναλυτικά οι μέσοι όροι του Αουγκούστο στα 3 τελευταία ματς της SL:

Ενέργειες

70

Πάσες

50.6/56.6 (89,3%)

Πάσες-Κλειδιά

1

Μακρινές μεταβιβάσεις

5.3/6.3 (84,1%)

Κερδισμένες μονομαχίες

5.3/9 (58,8%)

Χαμένη κατοχή

7.6

Την περσινή σεζόν ο Ντόουγκλας Αουγκούστο πραγματοποίησε την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του έχοντας 4 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος έχει ήδη 3 γκολ και 2 ασίστ σε μόλις 15 παιχνίδια. Ο Βραζιλιάνος μέσος γίνεται ξανά ο X-Factor του Λουτσέσκου και του ΠΑΟΚ σε ένα σημείο της σεζόν που μπορεί να αποδειχθεί άκρως σημαντικό στο ταμείο της χρονιάς.

Data: SofaScore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.