Ο Αουγκούστο είχε αποβληθεί στο Καραϊσκάκη, ο Αϊτόρ γιατί δεν αποβλήθηκε;

Metrosport Team24 Μαΐου 2022

Διαφορετικά μέτρα και σταθμά για τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είχε αποβληθεί στο Καραϊσκάκη στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχε δεχθεί κάρτα, γιατί είχε διαμαρτυρηθεί έντονα από τον πάγκο της ομάδας.

 Προχθές ο Αιτόρ μετά το γκολ που πέτυχε, πήγε μπροστά από ένα σημείο της εξέδρας στο οποίο κάθονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ και έπιασε παρατεταμένα τα γεννητικά του όργανα. Την απαράδεκτη και άκρως αντιεπαγγελματική του ενέργεια την “έπιασε” ο φωτογραφικός φακός, όπως είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε και να δείτε στη Metrosport.

Το βασικό όμως, είναι πως ο Αιτόρ δεν τιμωρήθηκε. Καμία ποινή, καμία επίπληξη. Να δεχθούμε πως δεν τον είδε ο Ισπανός Λαόθ. Δεν τον είδε κανείς από τους βοηθούς του; Δεν το πρόσεξαν από το VAR μέσα από τις κάμερες για να ενημερώσουν τον διαιτητή; Ασύλληπτα πράγματα ομολογουμένως.

Μιλάμε για ένα επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ο οποίος οφείλει να αποτελεί πρότυπο, να δίνει το καλό παράδειγμα. Ακόμη κι αν προκαλείται από οπαδούς της αντιπάλου ομάδας.

Ηδη υπάρχει μία τεράστια διαφορά. Ο Αουγκούστο του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε, ο Αίτορ όχι. Ομως μπορεί να επιβληθεί ποινή σε έναν ποδοσφαιριστή που δυσφημεί το άθλημα. Με βάση το βίντεο και τις φωτογραφίες ο Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί να τον “στείλει” στον Αθλητικό Δικαστή. Είναι πολύ απλή η διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί και την έχουμε δεί να εφαρμόζεται κι άλλες φορές. Θα εφαρμοστεί και τώρα, έστω και με καθυστέρηση;

Σκεφθείτε απλά τι θα συνέβαινε εάν εφαρμόζονταν ο κανονισμός και αποβάλλονταν ο Αϊτόρ μετά το γκολ. Θα έπαιζε ο Παναθηναϊκός με παίκτη λιγότερο. Ομως τι ζητάμε αλήθεια; Εδώ ο Ισπανός διαιτητής Λαόθ παραποίησε τον κανονισμό και έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι που έκρινε τον τελικό...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.