Ο Αντσελότι στοχεύει στην… απόλυτη κορυφή της Ρεάλ Μαδρίτης

Metrosport Team26 Απριλίου 2024

Ο Κάρλο Αντσελότι οδηγεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του τίτλου στη La Liga, τη διεκδίκηση ενός ακόμη Champions League και είναι κοντά να πιάσει την… απόλυτη κορυφή στους Μερένχες.

Έχοντας «ισοφαρίσει» σε αριθμό τίτλων τον Ζινεντίν Ζιντάν (τον οποίο είχε βοηθό του στη Ρεάλ το 2014) και έχει μπροστά του την πρόκληση να φτάσει ή και να ξεπεράσει τον Μιγκέλ Μουνιόθ.

Στη φετινή σεζόν έχει κατακτήσει το Σούπερ Καπ που έγινε στο Ριάντ. Ήταν ο 11ος τίτλος του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κάρλο Αντσελότι έχει ισοφαρίσει σε τίτλους τον Ζινεντίν Ζιντάν, όμως είναι δεδομένο πως θα τον ξεπεράσει στους 12, με την κατάκτηση του φετινού τίτλου της La Liga.

Μπροστά του θα έχει μόνο τον Μιγκέλ Μουνιόθ ο οποίος είχε κατακτήσει 14 τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν παραμένει ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία που σήκωσε τρία συνεχόμενα Champions League.

Ο Αντσελότι με το πρωτάθλημα θα φτάσει στα 12 τρόπαια και αν καταφέρει να σηκώσει ξανά το Champions League φέτος, θα υπολείπεται μόλις ενός τίτλου του Μιγκέλ Μουνιόθ φτάνοντας στις 13 κατακτήσεις τίτλων.

Ο Ιταλός θα «πιάσει» τον Ζιντάν στα 3 Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αν και συνολικά θα είναι το πέμπτο του καθώς μετράει ήδη δύο με τη Μίλαν (2002 και 2007) και δύο με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2014 και 2022).

Άλλωστε είναι ήδη ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο με τέσσερα Champions League, έναντι των τριών που έχουν οι Ζινεντίν Ζιντάν, Πεπ Γκουαρδιόλα και Μπομπ Πέισλι.

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία φέτος στη Ρεάλ Μαδρίτης ως ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει δύο νταμπλ αν καταφέρει να σηκώσει το Champions League αυτή τη σεζόν, μετά από το αντίστοιχο προ διετίας με την κατάκτηση του τίτλου και τον τελικό με τη Λίβερπουλ στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ιταλός τεχνικός ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2026 και ως εκ τούτου η πρόκληση συνεχίζεται.

Θα καταφέρει ο Καρλέτο να «πιάσει» στην κορυφή τον Μιγκέλ Μουνιόθ; Θα μπορέσει να γίνει ο κορυφαίος και πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης;

Πηγή: Marca.com

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.