Ο άνθρωπος πίσω από την επιστροφή του Μπρούνο Γκάμα

Metrosport Team02 Μαΐου 2023

Συνήθως οι κάμερες, τα φλας και τα μάτια των φιλάθλων “πέφτουν” επάνω στους πρωταγωνιστές. Στον ποδοσφαιριστή που θα σκοράρει, που θα κάνει μια εντυπωσιακή ενέργεια μέσα στο γήπεδο, στον προπονητή που θα καθοδηγήσει με μαεστρία την ομάδα του σε μια νίκη. Σπάνια “πέφτουν” επάνω στους ανθρώπους οι οποίοι είναι “υπεύθυνοι” για τη λειτουργία μίας ομάδας, την υγεία και την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών. Συνήθως αυτοί είναι πίσω από τις κάμερες, αλλά η δουλειά τους είναι πολλές φορές περισσότερο σημαντική καθώς λειτουργούν ως βασικός κρίκος της αλυσίδας για να λειτουργήσει σωστά η “μηχανή”. Κι όταν μπουν μπροστά από την κάμερα συνήθως δεν είναι... για καλό.

Για παράδειγμα, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Metropolis 95,5 ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αρη, Μπρούνο Γκάμα, έκανε ειδική αναφορά σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου που στάθηκαν δίπλα στο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε (σσ ρήξη αχίλλειου τένοντα) και τον κράτησε πολλούς μήνες μακριά από το γήπεδο, τη… δουλειά του. Ενας από αυτούς είναι και ο Τάσος Κατσικάς ο οποίος λόγω της ιδιότητας του φυσιοθεραπευτή αποκατάστασης, της εμπειρίας που διαθέτει με τόσα χρόνια στα γήπεδα αλλά και της φιλικής σχέσης που απέκτησε με τον Πορτογάλο επιθετικό, από την κοινή τους θητεία στον Αρη, από την πρώτη στιγμή “έπεσε” πάνω του και τον βοήθησε να επανέλθει σε δράση και πλέον να μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του με τη φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας.


Το πρώην μέλος του τιμ στον Αρη, διαχειρίστηκε ουκ ολίγους τραυματισμούς στη μέχρι τώρα καριέρα του στο ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα, μεταξύ άλλων, των Χουλιάν Κουέστα (εξάρθρωση ώμου στη διάρκεια ενός αγώνα με τον ΠΑΟΚ), Λίντσεϊ Ρόουζ (εξάρθρωση δαχτύλου σε αγώνα με τον Ολυμπιακό). Επίσης, εν ώρα αγώνα διαχειρίστηκε το χτύπημα του τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Σωτηρίου, ο οποίος είχε υποστεί διάσειση.

Τη φετινή αγωνιστική σεζόν, ο Τάσος Κατσικάς ανήκει στο ιατρικό δυναμικό του Διαγόρου Ρόδου με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Καρβουνίδη, άλλοτε φυσιοθεραπευτής της Εθνικής Ελλάδος. Σε (ακόμη) μία δύσκολη σεζόν για τις ομάδες της Super League 2, όπως είναι ο Διαγόρας, με μηδαμινά έσοδα, αναβολές του Πρωταθλήματος και γενικώς ένα μέλλον που σε καμία περίπτωση δεν διαγράφεται αισιόδοξα, οι υπεύθυνοι του ιατρικού τιμ κρατάνε την ομάδα όρθια στεκούμενοι δίπλα στους ποδοσφαιριστές και συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας της ομάδας της Ρόδου.

Εκτός από τον Αρη, όπου εργάστηκε τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα είχε βραβευτεί, μαζί με τον τότε επικεφαλής του ιατρικού τιμ, Γιάννη Χρήστου, για τη σημαντική τους συνεισφορά στον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Ουαγκέ στο ντέρμπι του Αρη με τον Δικέφαλο, στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Τάσος Κατσίκας έχει εργαστεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία σε ΟΦΗ, με επικεφαλής γιατρό τον κ. Γιώργο Στεφανουδάκη, ο οποίος διετέλεσε και υπεύθυνος του προγράμματος “safe in sports”. Στον Ατρόμητο, στο πλάι του κ. Ανδρέα Πισκοπάκη ο οποίος είχε σπεύσει να βοηθήσει στον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στα πλευρά ο Γιακούμπ Μπράμπετς, στον εκτός έδρας αγώνα του Αρη με την ΑΕΚ. Επίσης, έχει εργαστεί στη Λούτον της Αγγλίας, τη σεζόν που κατέκτησε το Trophy και στην Χρόνιγκεν της Ολλανδίας το 2013, ενώ έχει συμμετάσχει και σε ερευνητικά πρωτόκολλα τραυματισμών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.