Ο ανταγωνισμός και οι μικρές βαθμολογικές διαφορές φέρνουν αγωνιστική αξιοπιστία 

Βασίλης Μάστορας09 Φεβρουαρίου 2022

Τελικά μήπως κάτι καλό γίνεται στο φετινό Πρωτάθλημα και δεν θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν; Δεν το συνδέω ούτε με τη διαιτησία, αλλά ούτε με το ποδοσφαιρικό θέαμα που βλέπουμε.

 Περισσότερο ενδιαφέρον έχει ο ανταγωνισμός των ομάδων οι οποίες δίνουν μάχη στήθος με στήθος προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους. Επειδή όμως κάποιοι δεν έχουν συνηθίσει σε παρόμοια μπρα ντε φερ, τους κακοφαίνεται και μπαίνουν σ’ ένα κλίμα απαξίωσης των πάντων. 

Είτε «χρεώνοντας» την εικόνα του βαθμολογικού πίνακα στην μετριότητα που, κατά την άποψη τους, επικρατεί στο Πρωτάθλημα, είτε στα λάθη της δικής τους ομάδας. Δεν είναι όμως σωστή αυτή η προσέγγιση. Για να υπάρχει ανταγωνισμός θα πρέπει όλοι να έχουν δικαίωμα στο… όνειρο. 

Το σημαντικότερο να έρχονται απρόσμενα αποτελέσματα τα οποία μπορεί να μην αρέσουν στους οπαδούς των ομάδων, αλλά είναι το αλατοπίπερο του Πρωταθλήματος. Αυτό που του δίνει ενδιαφέρον και ανεβάζει την αδρεναλίνη. 

Το… βολικό σενάριο να έχει ξεκαθαρίσει η ιστορία του Πρωταθλητή και των ομάδων που θα υποβιβαστούν το έχουμε δει και έχει εθιστεί σ’ αυτό η κοινωνία του ποδοσφαίρου. Σχεδόν κάθε χρόνο το ίδιο σκηνικό, με το Πρωτάθλημα να χάνει το ενδιαφέρον του λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου γύρου. 

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σε τέτοιο βαθμό που παραδοσιακές δυνάμεις των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη να αισθάνονται την ανάσα των ομάδων που ανήκουν στη δεύτερη ταχύτητα του Πρωταθλήματος.

 Ακόμη και στην κορυφή, με δεδομένο ότι υπάρχουν και τα πλέϊ οφ, οι εννέα βαθμοί διαφορά από τον ΠΑΟΚ δεν δίνουν το δικαίωμα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να κοιμάται ήσυχος. Μπορεί θεωρητικά να φαντάζει ως το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά θα πρέπει να κάνει υπομονή και να το αποδείξει στην πράξη.

Από την 3η θέση και κάτω αρχίζει το… πάρτι. Εκεί όπου ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης έχουν μπει στα πόδια Παναθηναϊκού και Αρη ο οποίος όμως στις 14 Φεβρουαρίου μπορεί, μετά την απόφαση του CAS, να φανεί βαθμολογικά περισσότερο ενισχυμένος. 

 Από κοντά και ο ΟΦΗ με τον Βόλο για μία θέση στην εξάδα. Οπότε όλα τα ενδεχόμενα στους υπόλοιπους πέντε αγώνες (τέσσερις για ΠΑΣ και έξι για Αστέρα Τρίπολης) είναι πιθανά. Το ίδιο ενδιαφέρον και στην βάση όπου τέσσερις ομάδες έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες για να πάνε στα μπαράζ. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δε θα χαριστούν σε κανέναν αντίπαλο όσο ψηλά κι αν βρίσκεται στον βαθμολογικό πίνακα όποιο στόχους κι αν κυνηγά. Αυτό που χρόνια ήθελαν οι πραγματικοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. 

Γιατί όσο μία ομάδα παραμένει στο «παιχνίδι» των στόχων της τόσο περισσότερο αξιόπιστα μάχεται σ’ όλα τα ενενηντάλεπτα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.