Ο Ανουνόμπι κράτησε «ζωντανούς» τους Ράπτορς

Metrosport Team04 Σεπτεμβρίου 2020

Οι πρωταθλητές Ράπτορς ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά τις δύο ήττες τους στα ισάριθμα πρώτα ματς των ημιτελικών της Ανατολής στο ΝΒΑ με τους Σέλτικς. Ο Ο Τζι Ανουνόμπι κατάφερε να τους κρατήσει «ζωντανούς» και παράλληλα να δώσει ζωή στη σειρά.

Ο σμολ φόργουορντ των πρωταθλητών έγραψε τον επίλογο με τρίποντο στην εκπνοή που απέτρεψε το 3-0, «γράφοντας» το 104-103! 

Μετά το παιχνίδι ο Ανουνόμπι έδειξε το ίδιο «κρύο αίμα» και στις δηλώσεις του, λέγοντας: «Όταν σουτάρω περιμένω πάντα να ευστοχήσω. Δεν σουτάρω προσπαθώντας να το χάσω. Δεν θα έκαναν τον έκπληκτο γιατί πολύ απλά δεν ήμουν. Περίμενα να ευστοχήσω στο σουτ».

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη post season στην ιστορία του ΝΒΑ, στην οποία σημειώθηκαν δύο buzzer beater αφού είχε προηγηθεί εκείνο του Λούκα Ντόντσιτς επί των Κλίπερς. Η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο, ήταν το 1997 όταν ο Τζον Στόκτον και ο Έντι Τζόνσον νίκησαν το χρονόμετρο με τρίποντα.

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής είχε γενικά σημαντική συμβολή στη νίκη των Ράπτορς με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, τρία κλεψίματα και δύο τάπες. Κορυφαίοι τους ήταν ο Κάιλ Λόουρι με 31 πόντους, 13/23 σουτ, έξι ριμπάουντ και οχτώ ασίστ, ο Φρεντ ΒανΒλιτ με 25 πόντους, 5/13 τρίποντα και έξι ασίστ και ο Πασκάλ Σιακάμ με 16 πόντους και επτά ριμπάουντ. Για τους Σέλτικς ο Κέμπα Ουόλκερ είχε 29 πόντους με 9/15 σουτ, τρία ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ και ριμπάουντ. Ο Τζέιλεν Μπράουν είχε 19 πόντους και 12 ριμπάουντ ενώ εξαιρετικά άστοχος ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ με 5/18 σουτ και συνολικά 15 πόντους, εννιά ριμπάουντ και έξι ασίστ.


«Περίπατος» των Κλίπερς και 1-0

Οι Νάγκετς προέρχονταν από την εξαντλητική σειρά με τους Τζαζ στην οποία επέστρεψαν από το 1-3 και προκρίθηκαν. Έγιναν έτσι εύκολη λεία στα νύχια των Κλίπερς στον πρώτο ημιτελικό αυτής της σειράς στη Δύση. Η ομάδα του Λος Άντζελες μετά από μία αμφίρροπη πρώτη περίοδο (31-31) κυριάρχησε ολοκληρωτικά, επικρατώντας με 120-97 και κάνοντας το 1-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Κλίπερς έφτασαν τους 880 πόντους στους πρώτους επτά αγώνες τους στα πλέι οφ και αυτή είναι η 4η καλύτερη επίδοση στην ιστορία μετά τους 904 των Λέικερς του 1984-85, των Λέικερς του 1986-87 και των 893 των Σπερς του 1982-83.

Ο Καουάι Λέοναρντ με 29 πόντους και τρεις ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών ενώ ο Πολ Μίλσαπ από την άλλη πλευρά είχε 13 πόντους, εννιά ριμπάουντ και τρία κλεψίματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.