Ο ανερμάτιστος Παναθηναϊκός, η φιλόδοξη ΑΕΚ, ο αναμορφωμένος ΠΑΟΚ και ο... κατεψυγμένος Ολυμπιακός

Δημήτρης Μπούζας26 Ιανουαρίου 2023

Πιστεύω πως λίγο – πολύ όλοι σας θα έχετε σχηματίσει μια άποψη για την εικόνα που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, ανεξάρτητα με τις όποιες βαθμολογικές διαφορές υπάρχουν ανάμεσα τους. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός σχεδόν πανικόβλητος, ιδιαίτερα μετά από τις αγωνιστικές ταπεινώσεις που υπέστη από τον ΠΑΟΚ και την ακατάσχετη βαθμολογική του αιμορραγία, έχει την εικόνα μιας φοβισμένης και ανερμάτιστης ομάδας, που θα δυσκολευτεί πολύ να βρει το βηματισμό της. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η απαράδεκτη συμπεριφορά (αγωνιστική) του Σένκεφελντ, η οποία είχε σαν συνέπεια και την αποβολή του, είναι μία ένδειξη έλλειψης καθαρού μυαλού και ηρεμίας. Το ίδιο χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του απογοητευμένου Γιοβάνοβιτς, που μετά και το δεύτερο στραπάτσο τους είπε: «Δεν σας αναγνωρίζω. 

Εσείς είσαστε που δεν χάσατε ούτε ένα ματς στον πρώτο γύρο». Πιθανότατα και το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον αρχηγό της ομάδας για το δολοφονικό τάκλιν που έφερε την κόκκινη, να είναι ένα μήνυμα που επιχείρησαν να περάσουν στα αποδυτήρια τους, οι υπεύθυνοι των πρωτοπόρων. Τα νούμερα είναι πλέον αμίληκτα μετά τις τόσες απώλειες και η κατάσταση δεν διαφέρει από μια υφέρπουσα κατάρρευση.

Στον αντίποδα η δεύτερη ΑΕΚ, που για περίπου 70 λεπτά ήταν εγκλωβισμένη στη Νίκαια αλλά κατάφερε να αποδράσει με το διπλό, αποδεικνύεται πιο σταθερή - δικαιολογημένα και πιο φιλόδοξη – ποντάροντας στο βαθύ και ποιοτικό της ρόστερ. Αυτό αποδείχθηκε και στο περιπετειώδες τελευταίο της παιχνίδι, στο οποίο οι λύσεις ήρθαν όλες από τον πάγκο. Οι Ενωσίτες με διαφορά μόλις 1 βαθμού από τους πράσινους, αναπνέουν σαφέστατα πιο άνετα.

Περνώντας στον ισόβαθμο με τον ΠΑΟΚ, Ολυμπιακο (πραγματικό αγωνιστικό και διοικητικό Δελφινάριο), έχεις την ευκαιρία πέρα από τις όποιες διαπιστώσεις σου για την εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο, να διασκεδάσεις με όσα προσπαθεί να περάσει στους εξαγριωμένους «επιστήμονες» η ερυθρόλευκη προπαγάνδα. Δεν θα σας κουράσω με τα αμίμητα «οι παίκτες τώρα είναι θυμωμένοι και θα ξεσπάσουν» μετά την φάπα στο Περιστέρι ούτε «έχει δίκιο ο Μίτσελ», ο οποίος έδωσε τις σωστές εξηγήσεις για την τραγική εικόνα της ομάδας του, τόσο στο πρώτο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Άρη, όσο και στο φιλόξενο Περιστέρι, με τα νεαρά και αμούστακα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν βασικές απουσίες. 

Θα επιμείνω όμως σε έναν χαρακτηρισμό για αυτό το «πράγμα» που παρουσιάζει σαν ομάδα και μάλιστα ευρωπαϊκού επιπέδου, ο άσχετος κατά γενική ομολογία (ακόμη και από τους πιο φανατικούς «επιστήμονες») Ισπανός κόουτς. Προβληματίστηκα είναι η αλήθεια ανάμεσα στο «ψεκασμένος» και «κατεψυγμένος» Ολυμπιακός. Κατέληξα ωστόσο στο δεύτερο. Παρενθεντικά προσθέτω πως ο Άρης σήμερα το βράδυ, ο σαφώς ανώτερος Άρης, καλώς εχόντων των πράγματων και αν δεν υπάρξουν σκιές (βλέπε Κλάτενμπεργκ) και γκρίζες συμπεριφορές, θα πάρει άνετα την πρόκριση από τους... κετεψυγμένους.

Πάμε όμως - έστω και για λίγο - στον ΠΑΟΚ, που αυτή τη στιγμή έχει επανακάμψει και διεκδικεί τα πάντα. Για τον Λουτσέσκου και για τους παίκτες του, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τίποτε άλλο, πέρα από την ολοκλήρωση μιας ιδανικής προετοιμασίας.

ΥΓ1: Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τον Κωνσταντέλια. Κάποιοι επιπόλαιοι και ανεύθυνοι υπερθεματίζουν κατά τρόπο γελοίο αλλά και επικίνδυνα θλιβερό, σε ότι αφορά τον χαρισματικό νεαρό. Διαβάζοντας τους ή ακούγοντας τους, θαρρείς και έχει πέσει και προκαταβολή για την πώληση του.

ΥΓ2: Ανέλπιστη βοήθεια στον απελπισμένο Αλαφούζο η μεταγραφή του Ντάνιελ Μαντσίνι. Είναι ένας παίκτης πολυεργαλείο που θα λείψει βέβαια από τον Άρη, αλλά και που αναμένεται να δώσει ανάσα, στον επίσης τελούντα σε απόγνωση Γιοβάνοβιτς.

ΥΓ3: Ύμνοι του Ντέμη Νικολαϊδη για τον Νέλσον Ολιβέιρα. Χαρακτήρισε την εμφάνιση του Πορτογάλου με τον Παναθηναϊκό, ως την κορυφαία της καριέρας του στην Ελλάδα.

ΥΓ4: Άνεργος ο Κλάτενμπεργκ! Τον έδιωξαν οι Αιγύπτιοι! Από χθες μάλλον ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και κολλητός του, θα ψάχνει να δημιουργήσει καμία δεύτερη θεσούλα για τον Εγγλέζο. Το πιθανότερο είναι να τον κάνει προσωπικό του σύμβουλο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.