Ο ανεπανάληπτος «Κάσνα» με... εισαγγελική τήβεννο!

Δημήτρης Μπούζας12 Νοεμβρίου 2020

Το «είδαμε» και το «ζήσαμε» κι αυτό. Τον συμπαθέστατο καθόλα Γιώργο Κασναφέρη με αφορμή τo παχνίδι της Ριζούπολης, να παίρνει αμπάριζα τα ΜΜΕ και εκτός όλων των άλλων τοποθετήσεων και αμφισβητήσεων του που αφορούσαν την ορθή ή όχι τήρηση των κανονισμών, να διολισθαίνει από κεκτημένη ταχύτητα και να εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει εφαρμογή η ατάκα του συγχωρεμένου του Γιώργου Κουτσιόγιωργα: «Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε» ή το λαϊκό και θυμοσοφικό: «Για δες ποιος μιλάει». Ειλικρινά προσωπικά δεν με ενόχλησε διόλου η συνταύτιση απόψεων που είχε με τον κόουτς της ομάδας του Απόλλωνα, γιατί αυτός έχει τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Ούτε και η συστράτευση του με την ερυθρόλευκη προπαγάνδα η οποία υιοθετεί άμεσα ότι μπορεί να ενοχλήσει και να προσβάλει τονΠΑΟΚ. Με εξέπληξε όμως δυσάρεστα και με αιφνιδίασε σε σημείο να αδυνατώ να κατανοήσω και να αποδεχθώ, η εικόνα να «κουνάει το δάχτυλο του» στη νέα γεννιά της διαιτησίας, με δεδομένη τη δικη του διαδρομή στο χώρο. Και όταν λέμε διαδρομή, ασφαλώς και εννοούμε το διαιτητικό του παρελθόν και τα όσα κουβαλάει στο δισάκι του, μαζί βέβαια με την αναγνωρισμένη ευελιξία και ικανότητα του να διαχειρίζεται κατά το δοκούν τα αγωνιστικά 90λεπτα. Διαιτητής που έγραψε ιστορία.

Οι σφαγές που προκάλεσε είχαν σφοδρές αντιδράσεις, ακραίες αποδοκιμασίες και καταγγελίες που οδηγούσαν μονοδιάστατα σε εύνοια υπέρ συγκεκριμένης ομάδας (Ολυμπιακός). Υπήρξε «δίδυμο» ασυναγώνιστο με τον Παπουτσέλη και κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον πατέρα του διαιτητή που σήμερα καταγγέλει (Παπαπέτρου). Έχουν όλοι σε βάρος τους ένα βουνό από διαμαρτυρίες, ενστάσεις, αποδοκιμασίες, διακοπές και δικαιολογημένα παράπονα. Ικανός διαιτητής ναι, όχι όμως και δίκαιος. Και πολύ περισσότερο όχι και ο ενδεδειγμένος και ο κατάλληλος που έρχεται με ύφος εισαγγελέα να κατηγορεί τους νεότερους και να εξαγγέλλει – άκουσον, άκουσον – ότι αν υπήρχαν οι προοπτικές του VAR, αυτός θα διαιτήτευε σήμερα μέχρι τα 70 του (σ.σ τρομάζω και με τη σκέψη ακόμη ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο). Ο Γιώργος Κασναφέρης λοιπόν με εισαγγελική τήβεννο (ανέκδοτο εκτός συναγωνισμού) με την αβάντα από την εφημερίδα του προέδρου του Ολυμπιακού να πηγαίνει σύννεφο. Αρκεί τα όσα έλεγε να πλήττουν τον ΠΑΟΚ.

Κι αυτό άσχετα με το γεγονός ότι ο ίδιος διατητής που χθες βγήκε να κατηγορήσει, μια εβδομάδα πιο μπροστά είχε «αποκεφαλίσει» την δική του ομάδα. Στον ΠΑΟΚ δεν χαρίστηκε σε τίποτα ο Παπαπέτρου. Στις δηλώσεις του χαρακτήρισε «κακοσμία» τα πέναλτι που δόθηκαν στο δικέφαλο και ότι δόθηκαν υπέρ του μεγάλου για να γίνονται δημόσιες σχέσεις. Επιτέθηκε στη νέα γεννιά λέγοντας πως ήρθαν με τα ζελεδάκια και τα γκλάμουρ για να κάνουν χώρο στους ξένους διαιτητές ώστε να σφυρίζουν τα ντέρμπι. Και το ακατανόητο συμπλήρωμα: «Αν είχα το VAR σήμερα θα έπαιζα μέχρι τα 70 μου και θα έκανα πλάκα σε όλους». Τα ερωτηματικά που προκύπτουν βέβαια για τον Αθηναίο διαιτητή ο οποίος για να αποφύγει το εμπόδιο της εντοπιότητας και να παίζει τα παιχνίδια των μεγάλων και ιδιαίτερα του Ολυμπιακού μεταγράφηκε σε άλλο διαιτητικό σύνδεσμο, είναι πολλά. Τα περισσότερα βέβαια έχουν απαντηθεί από την ίδια τη διαδρομή του και από τη δική του συμπεριφορά.

Αν μένει κάτι αναπάντητο είναι ίσως το ερώτημα: Τα πέναλτι που έδινε σαν στραγάλια στους παίκτες του Ολυμπιακού από το απίστευτο εκείνο και ιστορικό της Καβάλας στον Αλεξανδρή, χώρια βέβαια όλα τις δεκάδες τα υπόλοιπα που προκαλούσαν οι μεθοδευμένες βουτιές του Τζόρτζεβιτς, του Νινιάδη και του Γιαννακόπουλου για ποιον λόγο τα έδινε; Όπως οι σημερινοί όπως υποστηρίζει για να γίνονται δημόσιες σχέσεις ή για να πηγαίνουν με κούριερ οι τίτλοι στις τροπαιοθήκες του συγκεκριμένου συλλόγου; Ατυχέστατη η παράσταση που έδωσε ο ικανός, ο ευέλικτος, αλλά ιδιαίτερα αμφιλεγόμενος και ξεφωνημένος Αθηναίος ρέφερι. Όσο για τα περί «κακοσμίας» των τελευταίων πέναλτι ακόμη κι αν είναι έτσι, αυτά δεν συγκρίνονται με την αφόρητη δυσοσμία και μπόχα κάποιων αντίστοιχων περιπτώσεων του παρελθόντος.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.