O Άλβαρεζ «καθάρισε» την Τσέλσι στην γιορτή του «Έτιχαντ»

Metrosport Team21 Μαΐου 2023

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, μετά την μαθηματική εξασφάλιση του ένατου πρωταθλήματος της ιστορίας της, επικράτησε με 1-0 απέναντι στην αδιάφορη Τσέλσι, στο κατάμεστο «Έτιχαντ». Ο Χουάν Άλβαρεζ σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, στο 12', με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να κάνει εκτεταμένο rotation, καθώς ακολουθούν οι τελικοί του FA Cup και του Champions League.

Έτσι, οι «πολίτες» οδεύουν προς μια ιδανική ολοκλήρωση της σεζόν, η οποία θα τους βρει αφενός με το 3ο συνεχόμενο, 5ο στα έξι τελευταία και 9ο συνολικά πρωτάθλημά τους, αφετέρου διεκδικούν και το Champions League και το FA Cup, διοργανώσεις όπου έχουν προκριθεί στον τελικό (κόντρα σε Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Στα του ματς, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά. Έβγαζαν φάσεις, αξιοποιώντας εκείνη του 12', όταν αναπτύχθηκαν ωραία από τον άξονα, με τον Πάλμερ να περνά στον Άλβαρες, ο οποίος σημείωσε ψύχραιμα το 9ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Έκτοτε, άρχισε να «ξυπνά» και η Τσέλσι, με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να απειλεί. Βέβαια, εκείνη που βρήκε εκ νέου γκολ ήταν η Σίτι εκ νέου με τον Άλβαρες στο 71', τέρμα που ακυρώθηκε ορθώς αφού είχε προηγθεί χέρι του Μάχρες.


Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γουόκερ, Ακάνζι (57' Στόουνς), Λαπόρτ (78' Ρόδρι), Λιούις, Φίλιπς, Φόντεν, Πάλμερ, Μαχρέζ (74' Χάαλαντ), Γκόμεζ (78' Ντε Μπρόινε), Άλβαρες

Τσέλσι: Κέπα, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα, Τσάλομπα, Αθπιλικουέτα, Λόφτους-Τσικ (81' Τσουκουεμέκα), Φερνάντες, Γκάλαχερ (69' Μούντρικ), Χολ (81' Κουλιμπαλί), Στέρλινγκ (69' Μαντουέκε), Χάβερτς


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.