Ο all-around Νταρίντα κόβει και ράβει για τον Άρη

Κωστής Παναγιώτου19 Μαρτίου 2023

Ο Βλάντιμιρ Νραρίντα είναι αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Άρη τον τελευταίο μήνα. Ο Τσέχος μέσος κάνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σκοράρει, μοιράζει ασίστ, κόβει και τρέχει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Η μεταγραφή του 32χρονου είναι, με διαφορά από τη δεύτερη, η καλύτερη και πιο σημαντική προσθήκη των "κιτρινόμαυρων" τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο Νταρίντα σε διάστημα δύο μηνών κατάφερε να γίνει κομβικός για το παιχνίδι του Άρη και οι αριθμοί το αποδεικνύουν.

Η κορυφαία εμφάνιση στον "τελικό" με τον Ατρόμητο

Ο Τσέχος από τις πρώτες του εμφανίσεις με την κιτρινόμαυρη φανέλα απέδειξε πως μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για την ομάδα του. Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τους Θεσσαλονικείς μπήκε στην ενδεκάδα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (4/1) και από τότε δεν έχει βγει.

Στο έκτος έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην επικράτηση του Άρη με 3-0, με την ομάδα να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες από ΑΕΚ, Ιωνικό και Παναθηναϊκό.

Αλλά η πρώτη του μεγάλη εμφάνιση ήρθε σε ένα παιχνίδι "τελικό" για τους "κιτρινόμαυρους", οι οποίοι φιλοξενούσαν τον Ατρόμητο στο Κλεάνθης Βικελίδης και η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για την ομάδα του Απόστολου Τερζή.

Ο Τσέχος ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Άρη, αλλά δεν ήταν το τέρμα που σημείωσε που κατατάσσει αυτή του την εμφάνιση ως κορυφαία, αλλά η συνολική παρουσία του σε έναν αγώνα χωρίς αύριο.

Τα στατιστικά του Νταρίντα κόντρα στον Ατρόμητο:

Επαφές

86

Πάσες-κλειδιά

3

Επιτυχημένες πάσες

63/68 (93%)

Μακρινές μεταβιβάσεις

6/8 (75%)

Τελικές (εντός εστίας)

4(2)

Ντρίμπλες

2/2 (100%)

Κερδισμένες μονομαχίες

6/9 (66%)

Τάκλιν

3

Ο Νταρίντα ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας μόλις πέντε λανθασμένες πάσες, με πολύ υψηλό ποσοστό ευστοχίας (93%). Είχες τις περισσότερες τελικές και πάσες-κλειδιά από οποιονδήποτε άλλο παίκτη του αγώνα, ενώ ήταν δεύτερος στις επαφές με τη μπάλα, πίσω από τον Μπράμπετς.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του αγώνα ο 32χρονος μέσος είχε διανύσει 1.195 μέτρα high speed, εκ των οποίων τα 217 έγιναν με sprint. Δηλαδή ταχύτητες πάνω του 19,8 που είναι ο μέσος όρος τιμών μέτρησης των high speed.

Ο box to box που έλειπε από τον Άρη

Η προσθήκη του Πίτερ Ετέμπο κάλυψε σε μεγάλο βαθμό το κενό στη μεσαία γραμμή του Άρη, όσο αφορά την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και τις σίγουρες μεταβιβάσεις. Η μεταγραφή του Νταρίντα όμως πρόσθεσε στο ρόστερ των "κιτρινόμαυρων" έναν σύγχρονο μέσο.

«Το εντυπωσιακό είναι πως ο Νταρίντα λειτουργεί ουσιαστικά για το σύνολο. Για να πιάσει αυτά τα νούμερα σημαίνει ότι έκανε box to box διαδρομές, ότι ήταν απόλυτα συμμετοχικός στο transition (άμυνα και επίθεση). Φαίνεται ότι έχει τρομερή αντίληψη και ποδοσφαιρική ευφυΐα. Γνωρίζει τους χώρους που πρέπει να κινηθεί και πώς πρέπει να τους καλύψει. Γνωρίζει ακριβώς πού κινδυνεύει η ομάδα του αλλά και πού να κινηθεί για να γίνει ο ίδιος επικίνδυνος», ανέφερε ο πρώην γυμναστής του Άρη, Σάκης Παντελίδης.

Ο 32χρονος μέσος σε 11 αναμετρήσεις της Super League που έχει αγωνιστεί βασικός, μετράει 3 τέρματα και 3 ασίστ, ενώ στα τελευταία πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος έχει συμμετοχή στα 5 από τα δέκα γκολ της ομάδας του.

Τα στατιστικά του Νταρίντα στη Super League:

Ανά αγώνα

Επαφές

63.0

Πάσες-κλειδιά

2.2

Επιτυχημένες πάσες

42.3 (85%)

Μακρινές μεταβιβάσεις

2.9 (67%)

Τελικές (εντός εστίας)

1.6 (0.8)

Ντρίμπλες

0.7 (89%)

Κερδισμένες μονομαχίες

4.5 (54%)

Τάκλιν

2.0

Heatmap - Νταρίντα

Ο Νταρίντα είναι τέταρτος στις επιτυχημένες πάσες και στις μακρινές μεταβιβάσεις, πρώτος στις πάσες-κλειδιά, δεύτερος στα τάκλιν, τρίτος στις τελικές και στις επιτυχημένες ντρίμπλες. Το εντυπωσιακό με τον 32χρονο είναι το γεγονός πως βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες του Άρη μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Data: SofaScore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.