Ο Αλ-Χακίμ Μοχάμεντ σφυρίζει στο Άρης-ΠΑΟΚ - Αλβανός στο VAR

Metrosport Team17 Μαρτίου 2023

Τον Αλ-Χακίμ Μοχάμεντ όρισε να διευθύνει το παιχνίδι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η ΚΕΔ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Φρέντρικ Κλάιβερ και Ρόμπιν Βίλντε. Τέταρτος θα είναι ο Βασίλης Φωτιάς και στο VAR ο Αλβανός, Χάτζια Τζουχίν.  

Η ΚΕΔ αποφάσισε να ορίσει ένα νεαρό διαιτητή για το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Μοχάμεντ είναι 37 ετών, κατάγεται από το Ιράκ και έχει μεταναστεύσει από μικρός στη Σουηδία. Το 2021 ήρθε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη καθώς απέφυγε να πληρώσει φόρους για αποζημίωση της UEFA για χρόνια μη αναφέροντας την αποζημίωση στη Σουηδική Φορολογική Υπηρεσία. 

Ο Ιρακινός έπαιζε ποδόσφαιρο από μικρός και στα 13 του δοκίμασε να πάρει το ρόλο του διαιτητή. Του άρεσε και μέχρι τα 20 αγωνιζόταν και σφύριζε. Έπρεπε, όμως, να επιλέξει και αποφάσισε να αφήσει το ποδόσφαιρο και να πάρει τη σφυρίχτρα. Παράλληλα, σπούδασε και έγινε μέλος στις Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι δυο επαγγέλματα, που όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, τον βοηθούν να εξελιχθεί και να εκπαιδεύσει τον εαυτό του. Το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη του αδυναμία. Κάθε φορά που ακούει τον ύμνο του Champions League ανατριχιάζει και αναπολεί πολλές φορές την ημέρα που σφύριξε ένα παιχνίδι της Τότεναμ για το Europa League.

Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πως να διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις στον αγωνιστικό χώρο και αρνείται να δώσει ιδιαίτερη σημασία σε εκείνους που βρίζουν και πετούν αντικείμενα στους αθλητές καθώς θεωρεί ότι: «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε με τον ίδιο τρόπο, δεν πρέπει να το λαμβάνουμε προσωπικά. Είναι εύκολο να γίνει. Είναι σημαντικό να ακούμε περισσότερο τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι κάνουμε καλή δουλειά και που πιστεύουν ότι είμαστε χρήσιμοι. Είναι σημαντικό να μάθουμε να το χειριζόμαστε. Επίσης, υπάρχουν πολλές νοητικές ικανότητες, ότι λες στον εαυτό σου ότι είσαι εκεί, ότι κάνεις το καλύτερο και προσπαθείς πραγματικά να κάνεις το καλύτερο δυνατό σε όλους τους αγώνες. Πείτε αυτό στον εαυτό σας πιο συχνά και ότι αναπτύσσεστε σε αυτό. Τότε είμαστε πιο δυνατοί ως διαιτητές και μπορούμε να χειριστούμε αυτές τις ευάλωτες καταστάσεις με καλό τρόπο».

Ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς θα σφυρίζει το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός με βοηθούς τους συμπατριώτες του Βλάνταν Τοντόροβιτς και Σρντάν Γιοβάνοβιτς. Τέταρτος θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος και στο VAR o Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες. 

Στο Βόλος - Ολυμπιακός διαιτητής ορίστηκε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος με βοηθούς τους Κωσταρά και Δημητριάδη και τέταρτο τον Τζοβάρα. Στο VAR θα είναι ο Παπαδόπουλος με τον Πετρόπουλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.