Ο ακίνδυνος και ο «βλέπω ό,τι θέλω»

Βασίλης Βλαχόπουλος14 Δεκεμβρίου 2021

Ακίνδυνος γιατί σε διάστημα 90+ αγωνιστικών λεπτών είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσει κανείς μια ουσιαστική ευκαιρία του Αρη. Κάποια… σκόρπια σουτ από τα 30-35 μέτρα κι ένα ακόμη (προς τα τέλη του αγώνα) που κόντραρε σε σώματα. 

Και ο «δεν βλέπω τίποτε» Μανούχος καθώς υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση πέναλτι στο 2ο λεπτό με την απόκρουση του Λαλά με το χέρι – λες και ήταν τερματοφύλακας σε αγώνα πόλο – αλλά τόσο ο κάκιστος Ελληνας ρέφερι όσο και ο ξένος Varίστας δεν θέλησε να υποδείξουν τίποτε. Η κουβέντα για τη διαιτησία στην Ελλάδα είναι διαχρονική, δικαιολογημένη και αξεπέραστη. Γιατί σφυρίζουν κάτι τύποι σαν τον Μανούχο, τον Διαμαντόπουλο οι οποίοι ενισχύουν την επιθυμία για ξένους διαιτητές και διευρύνουν τη μάζα αυτών που θα χαμογελάσουν αν αποβληθούν εφ’ όρου ζωής από το Πρωτάθλημα. Βέβαια, η ευθύνη ανήκει αρχικά στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ ο οποίος ξεκάθαρα δεν σέβεται τον Αρη όταν του στέλνει Ελληνες διαιτητές να σφυρίξουν σε ΟΑΚΑ (ΑΕΚ) και Καραϊσκάκη (Ολυμπιακός). Και δεν τίθεται ενδεχόμενο λάθους γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση. Είναι τακτική την οποία ευλογεί με τις αποφάσεις του ο Βρετανός διαιτητής.

Υπάρχει βέβαια και το παιχνίδι από το δεκάλεπτο και μετά. Αν η μηδενική δημιουργικότητα που χαρακτήρισε τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν ευκολοχώνευτη γιατί έκανε εξαιρετική δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι υποχρεώνοντας μια φύσει επιθετική ομάδα σε μόλις μία φάση, το ίδιο δεν συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο. Όπως έγινε και στην Τούμπα δηλαδή όπου για περίπου 15 αγωνιστικά λεπτά οι «κίτρινοι» ήταν ανύπαρκτοι. Η διαφορά ήταν ότι ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ, τότε ο ΠΑΟΚ το αναζήτησε απελπισμένα αλλά δεν το ανακάλυψε. Ωστόσο, ακόμη κι ένα κακό δεκάλεπτο δικαιολογείται. Αυτό που δεν δικαιολογείται είναι να μην μπορείς να φτιάξεις μια φάση. Τσαπατσουλιά, βιασύνη και μηδέν τρόπος έκφρασης. Αυτό ήταν επιθετικά ο Αρης. Ο Μαντσίνι θύμισε τον παίκτη της πρώτης χρονιάς, ο Μπερτόγλιο δείχνει ότι δεν έχει ρυθμό και ο Ματέο Γκαρσία ήταν κουραστικά φλύαρος. Μόνο ο Κριστιάν Λόπεθ δεν ανήκει σ’ αυτή τη συνομοταξία γιατί αυτός τουλάχιστον προσπάθησε να κάνει κάτι…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.