Ο αήττητος Πασχαλάκης και τα ρεκόρ

Γιώργος Ηλιάδης16 Φεβρουαρίου 2020

Είναι κάποιοι άνθρωποι που χάρη στην πίστη και το πείσμα τους σε αυτό που κάνουν, στο τέλος βγαίνουν κερδισμένοι. Ένας από αυτούς είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που έχει καταφέρει να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου που αρνείται να χάσει όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Το Metrosport.gr αναλύει τις εμφανίσεις και τα ρεκόρ του.

Ήρθε στον ΠΑΟΚ, κατέκτησε τα πάντα και έσπασε... τα πάντα

Η αφετηρία για να έρθει στον Δικέφαλο ο 30χρονος τερματοφύλακας ήταν το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα όπου ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν 30 τελικές σε εκείνο το παιχνίδι χωρίς να μπορέσουν να σκοράρουν και γνώρισαν την ήττα με 0-1. Μάλιστα τον είχαν παρομοιάσει ως τον νέο «Κανιθάρες» αφού η κόμμωση του, ταίριαζε γάντι στον παλαίμαχο τερματοφύλακα της Βαλένθια.

Δείτε το βίντεο και θα... καταλάβετε.

Η περσινή χρονιά ήταν ονειρεμένη για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, καθώς κατέκτησε τα πάντα και έσπασε όλα τα ρεκόρ. Ο «Πάσχα» αποδείχθηκε ιδιαίτερα κομβικός σε αρκετά παιχνίδια , αφού κατάφερε να δώσει υπερπολύτιμους βαθμούς στον ΠΑΟΚ. 

Δείτε σχετικά βίντεο με τον Πασχαλάκη να κατεβάζει... ρολά

Ο Έλληνας πορτιέρε δεν έχει γνωρίσει την ήττα σε 34 παιχνίδια με την φανέλα του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα η αλλιώς έχει παραμείνει αήττητος σε 3.060 λεπτά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως την περσινή σεζόν ο Δικέφαλος δέχτηκε μόλις 14 τέρματα σπάζοντας το ρεκόρ του Σάντος την σεζόν 2009-2010 με 15 γκολ. Κομβικό ρόλο έπαιξε η ομοιογένεια που υπήρξε στην ομάδα αλλά και οι εξαιρετικές επιδόσεις του Πασχαλάκη, κρατώντας σε αρκετά παιχνίδια το μηδέν στην εστία του.

Το αήττητο σερί του «Πάσχα»

Πρωτάθλημα:                                                                         

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-3

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ-Απόλλωνα Σμύρνης 2-0

Άρης-ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1

ΠΑΟΚ-Λάρισα 2-1

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 1-2

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-3

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-0

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ 1-5

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 1-1

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ-Λαμία 3-0

Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 5-0

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 2-2

Το έκανε όπως ο Νικοπολίδης

Από την μία ο Νικοπολίδης που βρισκόταν επί αρκετά χρόνια στη «σκιά» του Βάντσικ, και από την άλλη ο Πασχαλάκης που ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε ως 3η επιλογή πίσω από τους Ροντρίγκο Ρέι και Παναγιώτη Γλύκο.

Το κοινό σημείο των δύο τερματοφυλάκων είναι ότι άργησαν να αναδείξουν το ταλέντο τους, αλλά όταν τους παρουσιάστηκε η ευκαιρία, έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους και το κατάφεραν.

Η απραξία του την φετινή σεζόν τον πείσμωσε περισσότερο

Είναι αλήθεια ότι την φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη αφού φάνηκε κατώτερος των προσδοκιών, με αποτέλεσμα να χάσει την θέση του από τον Ζίφκο Ζίφκοβιτς.

Ο 30χρονος τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια τους τελευταίους 4.5 μήνες.

Το γεγονός αυτό δεν τον έριξε την αυτοπεποίθηση του Έλληνα πορτιέρο και αυτό αποδείχθηκε στις εμφανίσεις που έκανε με τον Παναθηναϊκό για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η απόκρουση που έκανε στο σουτ του Χατζηθεωδορίδη ήρθε να δώσει το στίγμα πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει ξανά την θέση του στην βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Δείτε την τρομερή απόκρουση του «Πάσχα» στο 4ο λεπτό του βίντεο

Την άποψη αρκετών ανθρώπων για τον Έλληνα πορτιέρο ήρθε να επιβεβαιώσει και ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ Γιώργος Σκιαθίτης. 

Σκιαθίτης: Η ανεπανάληπτη βραδιά του Πασχαλάκη και η φλόγα που έχει μέσα του

Ο Γιώργος Σκιαθίτης είχε παραχωρήσει συνέντευξη στους Γιώργο Ζαϊρη και Χάρη Δημαρά μιλώντας για το «φαινόμενο Πασχαλάκης».

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ μίλησε για την τρομερή βραδιά του 30χρονου τερματοφύλακα στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως εκείνο το παιχνίδι ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο του πρωταθλήματος στον Δικέφαλο.

Επίσης ο Γιώργος Σκιαθίτης τόνισε πως το μέλλον ανήκει στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, τονίζοντας πως μπορεί να αγωνιστεί στο αγγλικό αλλά και στο ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού έχει πολύ καλά προσόντα.

Τα συγχαρητήρια Κέπα και Μαουρίτσιο Σάρι για Πασχαλάκη

Μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι στο Λονδίνο και παρά το 4-0 ο Σκιαθίτης εισέπραξε τα συγχαρητήρια από Μαουρίτσιο Σάρι και Κέπα για την εμφάνιση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Μάλιστα ο τερματοφύλακας της Τσέλσι έκανε δώρο στον προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ τα γάντια του, θέλοντας να δείξει την καλή δουλειά που γίνεται στον Δικέφαλο αναφορικά με το θέμα της βελτίωσης των τερματοφυλάκων.

Το δίλημμα του Φερέιρα

Πλέον ο Ελληνας τερματοφύλακας βάζει,δύσκολα στον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θα τον επαναφέρει στην ενδεκάδα και στους αγώνες της Super League, αφού ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς δεν έχει καταφέρει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις νίκες του ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.