Ο αισιόδοξος κ. Μπαλτάκος, το ατόπημα Σαράκη και οι Πόντιοι Πιλάτοι της ΕΠΟ

Βασίλης Μάστορας28 Μαΐου 2022

Είναι δύσκολο να πλήξει κάποιος παρακολουθώντας τα όσα γίνονται στην ΕΠΟ. Πάντα θα προκύψει κάτι το οποίο επιβεβαιώνει ότι το περιβάλλον (βλέπε πρόσωπα) παραμένει τοξικό. Η αναμενόμενη εκλογή την επόμενη εβδομάδα του κ. Τάκη Μπαλτάκου, δεν αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία. Οι περισσότεροι σκέφτονται ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης έφυγε τρέχοντας, μετά από τη σύντομη θητεία στη θέση του προέδρου, κι ενώ είχε τη στήριξη και της Κυβέρνησης, προκειμένου να σώσει την υστεροφημία του, οπότε τι είναι αυτό το κάτι περισσότερο που μπορεί να προσφέρει ο κ. Μπαλτάκος;

Όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τη δήλωση του ίδιου του κ. Μπαλτάκου προς την Επιτροπή Ελέγχου και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ, για το σκεπτικό περί νομιμότητας της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, οι δύο βασικοί λόγοι που ο ίδιος θέτει υποψηφιότητα είναι «η ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου» και «η επιστροφή στην ΕΠΟ της πλήρους κυριαρχίας της διαιτησίας». Το πρώτο είναι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο αξίζει να το πετύχει. Ολοι όμως οι πρόεδροι της ΕΠΟ στην ουσία προσπαθούσαν να λύσουν τις αντιπαραθέσεις που δημιουργούνταν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, οπότε δεν τους έμενε χρόνος για την ανάπτυξη του αθλήματος. 

Εκτιμώ ότι είναι δύσκολο να βγει και ο κ. Μπαλτάκος από αυτό το «τρυπάκι». Οσον αφορά το θέμα της διαιτησίας είναι τεράστιο και δεν λύνεται μέσα σε λίγο χρόνο. Αρα ο κ. Μπαλτάκος θα πρέπει το συντομότερο να ασχοληθεί με τη λειτουργία της ΕΠΟ. Και έχει μία καλή αφορμή το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε κατά του Αρη με «εμπνευστή» τον κ. Σαράκη. Η θέση της ΟΥΕΦΑ για το θέμα αποτελεί ένα δυνατό σκαμπίλι στην Ομοσπονδία. Στην ουσία την κατηγορεί για τον τρόπο που λειτουργεί.

Αναφέρει μεταξύ των άλλων η ΟΥΕΦΑ: «Η ΕΠΟ οφείλει όχι μόνο να λειτουργεί σύμφωνα με τα άρθρο 11 του κανονισμού αδειοδότησης UEFA το οποίο αναφέρεται στην “ίση μεταχείριση και την εμπιστευτικότητα των φακέλων των ΠΑΕ” αλλά και να διασφαλίζει την εφαρμογή του. (σ.σ. σαφείς παρατηρήσεις για την διαρροή των δεδομένων της αδειοδότησης)». Τι απομένει; Να δούμε πράξεις ευαισθησίας από τον κ. Σαράκη ή την Εκτελεστική Επιτροπή γιατί το θέμα πλήττει σοβαρά την αξιοπιστία της ΕΠΟ. 

Κι αν δε το κάνουν ο κ. Μπαλτάκος οφείλει να πάρει θέση μόλις εκλεγεί. FOCUS Μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της αμετακίνητης θέσης του Ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη στο θέμα των Σκοπίων. Την προηγούμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο μπήκε προς ψήφιση η Εκθεση για την Ενταξιακή Πορεία των Σκοπίων στην Ε.Ε. Ο μόνος που είχε το θάρρος να καταψηφίσει την Εκθεση ήταν ο Ζαγοράκης. Οι υπόλοιποι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ είτε απείχαν είτε-πολύ βολικά- απουσίαζαν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.