Ο Αιγύπτιος που ο ΠΑΟΚ ήθελε πριν τον Μαγκντί!

Κώστας Πετρωτός13 Μαΐου 2020

Η ιστορία του ΠΑΟΚ γράφει ότι ο Μαγκντί και με διαφορά λίγων μηνών ο Τάχα, έγιναν οι πρώτοι Αιγύπτιοι που φόρεσαν την φανέλα της ομάδας. Ωστόσο, αυτές τις μέρες στην Αίγυπτο είδε το φως της δημοσιότητας μία ιστορία, την οποία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της. Με την βοήθεια του καλού συναδέλφου, Ομάρ Ελ Μπανούμπι, μεταφέρουμε όλες τις πληροφορίες για το φλερτ του Δικεφάλου του Βορρά με τον Σαρίφ Αμπντέλ Μονέμ, μεγάλο αστέρι (αγωνιζόταν ως επιθετικός) της Αλ Αχλί στις αρχές της δεκαετίας του '80. 

Σύμφωνα με όσα και ο ίδιος ο Μονέμ υποστηρίζει, μέσω ενός συμπατριώτη του που ζούσε στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ, τσέκαρε τον Μονέμ σε φιλικό με την ΑΕΚ (τον ήθελε επίσης) που έληξε χωρίς τέρματα και ήταν ο καλύτερος παίκτης. Εστειλε, μάλιστα, άνθρωπο να τον δει και στην Αίγυπτο σε ματς της Αλ Αχλί στο οποίο σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση για την απόκτησή του που σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Μονέμ δεν έγινε αποδεκτή. Αυτό συνέβη το 1981 όταν ήταν σε ηλικία 21 ετών και ενώ είχε ήδη δείξει το ταλέντο του σκοράροντας κόντρα σε ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Σαουθάμπτον. Στην μία φωτογραφία σε νεαρή ηλικία, ενεργός ποδοσφαιριστής, ενώ στην άλλη είναι καθισμένος. 

Τελικά, η υπόθεση παρέμεινε μία απόπειρα μεταγραφής, κάτι που φαίνεται ότι ο Μονέμ το φέρει ακόμη βαρέως αφού έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να φύγει μικρός στην Ευρώπη (μάλιστα λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος αποσύρθηκε σε ηλικία μόλις 26 ετών). Έτσι, έδωσε την ευκαιρία στον Μαγκντί Τολμπά να γίνει ο πρώτος και μέχρι στιγμής ο καλύτερος Αιγύπτιος που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ.

* Από την έντυπη έκδοση της «Μ»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.