Το πρώτο crash test για το αν ο Άρης έχει αντοχές για να βγει Ευρώπη

Βασίλης Μάστορας11 Μαΐου 2022

Τελικά οι αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Αρη, δεν θα χάσουν ποτέ το ενδιαφέρον τους. Oπως και όλα τα classico του πλανήτη. Αν δεν υπάρχει το βαθμολογικό ενδιαφέρον, σίγουρα θα υπάρχει αυτό του γοήτρου. Στο σημερινό πάντως το γόητρο πάει περίπατο. 

Οι βαθμοί είναι αυτοί που «καίνε» και τους δύο. Λίγοι πίστευαν όταν τελείωνε η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, ότι υπήρχε το ενδεχόμενο ο σημερινός αγώνας vα έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Γιατί έχει ενδιαφέρον; Πρώτον γιατί ο ΠΑΟΚ έχει να γευθεί τη νίκη επί εννέα αγώνες και μαθηματικά δεν έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση. 

Αναλόγως το ίδιο σημαντική είναι η εξέλιξη του αγώνα για τον Αρη. Οι «κίτρινοι» που παλεύουν για την τρίτη θέση έχουν πλέον συγκάτοικο στην 4η και δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες. Το χειρότερο για τον Αρη είναι ότι πρέπει να γυρίσει το σε βάρος του κλίμα μετά τις δύο ήττες από Παναθηναϊκό, και πολύ περισσότερο αυτή από τον Ολυμπιακό. 

Αρα ο Αρης έχει να διαχειριστεί και την κακή του ψυχολογία και την απώλεια του βηματισμού του στα πλέι οφ. Γιατί δεν είναι ευχάριστο το ότι έχει πετύχει μόνο δύο νίκες, στην κρισιμότερη καμπή της αγωνιστικής περιόδου. Αυτό δεν είναι έκπληξη για τον Αρη, καθώς το έχει ξανακάνει στο παρελθόν αλλά υπήρχε η ελπίδα ότι με την παρουσία του Μπούργος η εικόνα θα ήταν διαφορετική. 

Εχω την άποψη ότι ο Αργεντίνος, που είναι υποχρεωμένος να «μαγειρέψει» με τα υλικά που βρήκε, έχει τη μικρότερη ευθύνη. Ο Μπούργος έδωσε πολλά σε μία ομάδα που έδειχνε να έχει πετάξει λευκή πετσέτα κι έτσι ο Αρης μπήκε φουριόζος στα πλέϊ οφ. Η ευθύνη του έγκειται στο γεγονός ότι επιμένει σε παίκτες οι οποίοι ναι μεν έδωσαν βοήθειες ως εναλλακτικές λύσεις (Εμπακατά, Πάλμα, Ντουκουρέ) αλλά δεν δείχνουν ότι μπορούν να είναι χρήσιμοι σε συνεχείς αγώνες.

Ο Αρης δείχνει να έχει «αδειάσει» από διάθεση κι αυτό σίγουρα δεν είναι θέμα προπονητή. Μπορεί να έχουν υπεισέλθει κι άλλοι παράγοντες, όπως η διαχείριση των ποδοσφαιριστών των οποίων λήγουν τα συμβόλαια, αλλά αυτό είναι θέμα στο οποίο μπορεί να απαντήσει η διοίκηση και μόνο. 

Η οποία διοίκηση είναι αυτή που τον περασμένο Ιανουάριο έκανε μεταγραφές ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν ήταν έτοιμοι για να προσφέρουν άμεσα βοήθειες, ούτε αυτοί οι οποίοι θα έκαναν τη διαφορά. Περιφερειακούς παίκτες έχει το ρόστερ του Αρη. Από ηγέτες και πρώτης γραμμής παίκτες έχει ανάγκη, αλλά τέτοιοι δεν αποκτήθηκαν.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Αρης υποχρεούται στους τρεις αγώνες που απομένουν να κυνηγήσει την έξοδο του στην Ευρώπη. Στόχος που έχει τη δική του αξία. Γιαν να το κάνει αυτό θα πρέπει όλοι (Μπούργος και παίκτες) να το πάρουν αλλιώς. Να δείξουν αγωνιστικό πάθος και διάθεση για τη νίκη. Και το πρώτο crash test είναι ο αγώνας της Τούμπας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.