Ο Άγγλος σπίκερ του ΠΑΟΚ - Γαλατά: «Ο πατέρας μου ήταν αντίπαλος του Γκάλη»

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2021

Ο Τζος Μπετ, ο σπίκερ που περιέγραφε πολύ έντονα και γλαφυρά τα τρίποντα του Λοβ στον αγώνα με την Γαλατάσαράι, μίλησε στο Metropolis 95.5.

«Δεν μιλάω ελληνικά. Προσπαθώ να μάθω. Έχω ζήσει στην Αθήνα, ο πατέρας μου έπαιζε μπάσκετ. Είχε αγωνιστεί τότε απέναντι στον Γκάλη και στον Γιαννάκη, την χρονιά που γεννήθηκα. Έτσι έχω ιδιαίτερο δέσιμο με την Ελλάδα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μικρός ήμουν με τον Παπαπέτρου στο Αμερκάνικο Σχολείο. Ο πατέρας μου έφυγε στον Καναδά και εγώ δέχθηκα πρόσκληση από την FIBA να μεταδώσω αγώνες. Έχω σπικάρει τον Άρη, το Περιστέρι και τώρα τον ΠΑΟΚ. Αγαπάω ιδιαίτερα την Ελλάδα. Το ματς που κέρδισε η Εθνική τις ΗΠΑ το έχω δει... χίλιες φορές. Μου είχε κάνει εντύπωση που μία ομάδα μπορούσε να παίξει αυτό το μπάσκετ απέναντι στους Αμερικανούς». 

Τόνισε για την καταγωγή του: «Γεννήθηκα σε ένα χωριό στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο πατέρας μου μετά δούλεψε στο Αμερικανικό Κολλέγιο στην Ελλάδα. Έτσι είχα να κάνω με πολλούς Αμερικάνους και η παιδεία μου παραπέμπει περισσότερο σε Αμερικανό παρά σε Βρετανό».

Κατέληξε λέγοντας: «Μου αρέσει πολύ το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και στην Ιταλία και στην Ελλάδα οι οπαδοί μιλούν την γλώσσα του μπάσκετ. Μου αρέσει πολύ η αφοσίωση που έχουν για τις ομάδες τους. Στο NBA το επίπεδο είναι υψηλότερο, εκεί όμως μπορεί κάποιος να αλλάξει ομάδα μετά από 2-3 χρόνια». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.