Ο άχρηστος Γιαννίκης, η υποψία για Ιβάν και ο... κατατρεγμός από τους διαιτητές

Στέλιος Γρηγοριάδης04 Φεβρουαρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

O Γιαννίκης είχε παραλάβει μια ομάδα άνω-κάτω και αμέσως τη συμμάζεψε. Πολύ λογικά ο “Τίγρης” έσπευσε να του υπογράψει πολυετές συμβόλαιο. Ετσι έλεγαν στην ΑΕΚ.

Τα ίδια και ο Γιοβάνοβιτς. Εκανε σοβαρή ομάδα ένα συνονθύλευμα. Του έδωσε πνοή και ταυτότητα. Ετσι έλεγαν στον Παναθηναικό.

Σήμερα, στην ΑΕΚ για πολλοστή φορά βγάζουν άχρηστο τον Γιαννίκη και στον Παναθηναικό άρχισαν να υποψιάζονται μήπως τελικά ο αναμορφωμένος Παναθηναικός του Γιοβάνοβιτς αποτελούσε απλά έναν ευσεβή πόθο τους. Λέω ότι άρχισαν να υποψιάζονται γιατί δεν έφτασαν ακόμη στο σημείο να βγάλουν άχρηστο τον Ιβάν, όπως οι ΑΕΚτσήδες τον Γιαννίκη. Για την ώρα, βολεύονται με το αφήγημα ότι η ομαδάρα τους σφάχτηκε στο Ηράκλειο από τον Καραντώνη.

Αφηγήματα περί κατατρεγμού από τη διαιτησία διατηρούσαν για λίγο καιρό στο απυρόβλητο και τον Γιαννίκη. Τώρα που εξαντλήθηκαν, δεν έχει πλέον καμία ασπίδα προστασίας. Θα τη χάσει και ο Γιοβάνοβιτς αυτή την ασπίδα όταν οι του Παναθηναικού υποχρεωθούν να ξεχάσουν κι αυτοί τη δήθεν στοχοποίησή τους από τους διαιτητές.

Βέβαια, το γεγονός ότι ο Καραντώνης έκανε στο Ηράκλειο δύο χοντρά λάθη, αλλά μόνο το ένα σε βάρος του Παναθηναικού και το άλλο σε βάρος του ΟΦΗ, αποτελεί... ασήμαντη λεπτομέρεια. Οι πράσινοι πιπιλίζουν την καραμέλα της σφαγής κι ας γίνονται καταγέλαστοι.

Είπαμε κι άλλη φορά, πολύ πρόσφατα. Και οι μεν και οι δε ζουν με ψευδαισθήσεις. Δεν εννοούν να παραδεχτούν ότι οι ομάδες τους είναι αγωνιστικά πολύ μικρότερες από το όνομά τους, τους στόχους τους και τις απαιτήσεις των οπαδών τους. Χωρίς παίκτες δεν πας πουθενά. Χωρίς παίκτες δεν δικαιούσαι καν να βάζεις μεγαλεπήβολους στόχους. Χωρίς παίκτες δεν γίνεται να σου φταίνε οι προπονητές, ούτε ο... συστηματικός πόλεμος από τη διαιτησία.

Στο δεύτερο γκολ του Αρη πέντε αμυντικοί της ΑΕΚ κοιμήθηκαν όρθιοι. Ο Γιαννίκης έφταιγε; Ο οποίος Γιαννίκης, λένε, έπρεπε να βάλει στο τέλος επιθετικό για να πάρει το ματς και όχι αμυντικό για να σιγουρέψει την ισοπαλία. Απίστευτο. Λες και η ΑΕΚ είναι η Ρεάλ και δεν έπρεπε να φοβηθεί την... Κάντιθ. Ποια είναι η ΑΕΚ, κύριοι, για να μη θελήσει ο προπονητής της να “κλειδώσει” την ισοπαλία απέναντι στον Αρη μέσα στο Χαριλάου και, μάλιστα, μια ισοπαλία που θα προέκυπτε αναπάντεχα μ' αυτό το γκολ που όμοιό του θα ξαναβάλει ο Αραούχο στην... 27η ζωή του;

Κι ύστερα, ποιος κυνηγάει συστηματικά την ΑΕΚ και τον Παναθηναικό; Ο Κλάτενμπεργκ. Αυτόν εννοούν κι αυτόν κατηγορούν και επίσημα με τις ανακοινώσεις τους. Ο οποίος Κλάτενμπεργκ είναι πιόνι του Ολυμπιακού. Μάλιστα. Και ο Ολυμπιακός, δηλαδή, τραβάει αγωνία μήπως του πάρει το Πρωτάθλημα η ΑΕΚ ή ο Παναθηναικός; Αυτοί είναι οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού για τον τίτλο; Αυτούς προσπαθεί να εμποδίσει ο Κλάτενμπεργκ μέσω των διαιτητών που ορίζει για να πάρει ο Ολυμπιακός ανενόχλητα το Πρωτάθλημα; Καιρός είναι να σοβαρευτούν...

ΥΓ. Εκτός κι αν μας πουν ότι ο Κλάτενμπεργκ δουλεύει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ! Οπότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν πώς γίνεται ο Αγγλος να “δουλεύει” ταυτόχρονα και για Ολυμπιακό και για ΠΑΟΚ. Παιδιά, χαλαρώστε. Γιατί ούτε έτσι βγάζει νόημα ούτε αλλιώς η φαντασίωσή σας ότι σας καταδιώκει η διαιτησία. Η αγωνιστική κακομοιριά των ομάδων σας, λόγω ελλειμματικών ρόστερ, είναι το πρόβλημά σας. Ούτε οι προπονητές, ούτε οι διαιτητές.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.