Ο 77χρονος που παίζει ακόμη ποδόσφαιρο και προσφέρει μαθήματα ζωής στο Metropolis 95.5!

Metrosport Team02 Νοεμβρίου 2022

Ο Πρόδρομος Μηνασίδης, 77 ετών, που παίζει ακόμη ποδόσφαιρο στο ερασιτεχνικό της Δράμας, μίλησε στο Metropolis 95.5, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, και τον πιο δύσκολο αντίπαλο που συνάντησε στα γήπεδα.

Αρχικά ανέφερε: «Εκανα και προχθές μεταγραφή, από τον ΠΑΟΚ Προαστίου πήγα στην Κρώμη. Τώρα κάνουμε... ευτυχώς ημίχρονο από τον αγώνα. Παίζω, πλέον, λίγο τερματοφύλακας και λίγο μπακ. Είμαι γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1946. Αγωνίζομαι από τότε που γεννήθηκα. Την πρώτη μου μεταγραφή την έκανα 12 ετών, πήγα στον Αετό Σκύδρας και μετά στον Εδεσσαϊκό. Εχω αλλάξει επίσημα 14 ομάδες. Είμαι απόστρατος της αστυνομίας. Είχα φτιάξει ομάδα με αστυνομικούς και παίζαμε και θυμάμαι λέγανε «έτσι είναι οι αστυνομικοί;» Νομίζαμε ότι μόνο γράφουν».

Ήταν απολαυστικός και στη συνέχεια τονίζοντας: «Είχα τραυματισμό, τενοντίτιδα και επτά οκτώ μήνες ήμουν έξω. Στον τελευταίο αγώνα μας πήραν βίντεο από το βιβλίο Γκίνες. Κοντά μου στην ηλικία είναι μόνο ένας 74χρονος Ισραηλινός, αλλά παίζει τερματοφύλακας. Εγώ ήμουν σέντερ μπακ. Έκανα τρεις αγώνες την εβδομάδα και ταλαιπώρησα το πόδι μου. Οι καλύτερές μου στιγμές είναι όταν με χειροκροτούν οι αντίπαλοι. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα στον κόσμο, το λέω και ανατριχιάζω. Όλοι μου λένε πρόσεξε, αν όμως είσαι άρρωστος με το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να σταματήσεις. Δεν αρρώστησα ποτέ στη ζωή μου. Βλέπω καλά, πλέον, το πόδι μου και θα παίξω σέντερ μπακ στο επόμενο παιχνίδι».

Για τον καλύτερο αντίπαλο που βρήκε απέναντί του σημείωσε: «Ο Κρητικόπουλος και ο Κούδας, με την εθνική Ενόπλων, αλλά πολλοί ήταν καλοί αντίπαλοι. Δεν πιανόταν, ήταν παικτάρα. Εχω εγγόνια, πάντα ρωτάω τους μικρότερους γιατί δεν τρέχουν περισσότερο. Όταν ήμουν 74 σε ένα αγώνα μας νικούσαν 6-3, ήταν στις καθυστερήσεις και με ρωτούσαν γιατί τρέχεις ακόμη; Απαντούσα ότι κάνω.... προθέρμανση. Εγώ θα παίζω κάποιους αγώνες τον χρόνο για να μην χάσω την φόρμα μου, δεν θέλω να πάρω την θέση κανενός νεότερου. Εμένα μου αρέσουν παίκτες που όταν παίρνουν την μπάλα την δίνουν, που παίζουν την μπάλα με τη μία. Δεν μου αρέσει να την κρατάνε και να κάνουν ντρίπλες. Μου αρέσουν ο Ρονάλντο και ο Βαλμπουενά».

Εχει και ένα μυστικό το οποίο, ωστόσο, δεν αποκάλυψε: «Οταν είναι να εκτελέσω πέναλτι έχω ένα μυστικό που δεν υπάρχει περίπτωση ο τερματοφύλακας να μην πέσει στην άλλη γωνία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.