Ο… 35άρης Γιάννης δεν γλίτωσε τους Μπακς

Αχίλλειος Έξαρχος09 Ιανουαρίου 2021

Άλλη μια σπουδαία ατομικά βραδιά πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, ωστόσο, αυτή δεν συνδυάστηκε με νίκη των Μιλγουόκι Μπακς. Ο «Greek Freak» ήταν και πάλι εντυπωσιακός, καθώς είχε 35 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, όμως, οι εξαιρετικές ατομικές του επιδόσεις δεν στάθηκαν αρκετές για τα «ελάφια», τα οποία γνώρισαν την ήττα με 131-118 από τους Τζαζ. Για τους νικητές, οι οποίοι είχαν 25/53 τρίποντα ξεχώρισαν οι Μίτσελ (32π.), Κλάρκσον (26π.) Μπογκντάνοβιτς και Ο’ Νιλ (18π.).


Τη δεύτερη νίκη τους στο Πρωτάθλημα πανηγύρισαν οι Ντιτρόιτ Πίστονς, οι οποίοι κατάφεραν να επιστρέψουν μετά το -23 στα μέσα της δεύτερης περιόδου (31-54), έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και εκεί κατάφεραν να λυγίσουν τους Φίνιξ Σανς με 110-105. Ο Τζεράμι Γκραντ με 31 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ για τους «Ήλιους» 23 πόντους πέτυχε ο Ντέβιν Μπούκερ.


Επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους απέναντι στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς οι Μπόστον Σέλτικς. Οι «Κέλτες» πήραν τη νίκη με 116-107 απέναντι στον… Μπράντι Μπιλ, ο οποίος ήταν ξανά μια ομάδα μόνος του (41π.). Κορυφαίος για τους Σέλτικς, ο οποίοι σκαρφάλωσαν στο 7-3 ήταν ο Τέιτουμ, ο οποίος σκόραρε 32 πόντους.


Τα εκτός έδρας ματς ταιριάζουν στην Οκλαχόμα, η οποία το απέδειξε και στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» επικρατώντας με 101-89 των Νιου Γιορκ Νικς. Με αυτή τη νίκη οι Θάντερ έφτασαν τις τέσσερις στο Πρωτάθλημα, όλες μακριά από την Οκλαχόμα. Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (25π.) και Ντιάλο (23π.) ξεχώρισαν για τους νικητές. Πρώτος σκόρερ για τους Νικς ήταν ο Ραντλ με 18 πόντους.


O Λαμέλο Μπολ αναδείχθηκε νικητής στην… αδερφική μονομαχία με τον Λόνζο Μπολ, καθώς οι Σάρλοτ Χόρνετς πέρασαν νικηφόρα από τη Νέα Ορλεάνη (118-110) κόντρα στους Πέλικανς. Ο Λαμέλο, μάλιστα, ήταν και στους διακριθέντες για τους Χόρνετς, καθώς είχε 12 πόντους, δέκα ριμπάουντ και εννιά ασίστ. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χέιγουορντ, ο οποίος φόρτωσε το καλάθι των Πέλικανς με 26 πόντους. Ο Ουίλιαμσον με 26 πόντους ξεχώρισε για τους ηττημένους.


Οι απουσίες των Ίρβινγκ και Ντουράντ στοίχισαν στους Νετς, οι οποίοι ηττήθηκαν στο Μέμφις από τους Γκρίζλις με 115-110. Ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη για τους Γκρίζλις, οι οποίοι είχαν κορυφαίο τον Μπρουκς με 23 πόντους. Προσπάθησε ο Λεβέρτ για τους Νετς, όμως οι 43 πόντοι του δεν φάνηκαν αρκετοί.


Ισοπεδωτικοί ήταν οι Ρόκετς απέναντι στους Μάτζικ, τους οποίους διέλυσαν με 132-90. Ο Γουντ με 22 πόντους και 15 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τις «ρουκέτες», ενώ ο Χάρντεν πρόσθεσε 15 πόντους. Πρώτος σκόρερ για τους απογοητευτικούς Μάτζικ ήταν ο Βούτσεβιτς με 22 πόντους.


Με τον Κάρι να σταματά στους 38 πόντους, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς γύρισαν από την… κόλαση κόντρα στους Κλίπερς, παίρνοντας τη νίκη με 115-105. Οι Κλίπερς είχαν σταθερά το υπέρ τους προβάδισμα από την έναρξη του αγώνα ως και τις αρχές της τέταρτης περιόδου φτάνοντας και το +20 (71-51) στο ξεκίνημα του τρίτου δωδεκάλεπτου. Με μπροστάρη τον Κάρι, οι «Πολεμιστές» εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο και έφτασαν στη νίκη. Τζορτζ (25π.), Λέοναρντ (24π.) και Ιμπάκα (19π.) ξεχώρισαν για τους Κλίπερς.


Συναρπαστική εξέλιξη είχε η αναμέτρηση των Λέικερς με τους Μπουλς, η οποία βρήκε νικητές τους «λιμνάνθρωπους» με 117-115. Κορυφαίος αλλά και «μοιραίος» για τους «ταύρους» ο ΛαΒιν, ο οποίος σημείωσε 38 πόντους, αλλά αστόχησε στο τελευταίο σουτ που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του. Πρώτο βιολί για τους Λέικερς ήταν και πάλι ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος σκόραρε 28 πόντους. Υγιεινό περίπατο στο Σακραμέντο πραγματοποίησαν οι Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι επικράτησαν των Κινγκς με 144-123. Οι Ράπτορς άργησαν να μπουν στο κλίμα του αγώνα, βρέθηκαν στο -19 (40-21) στα μέσα της πρώτης περιόδου, όμως, σταδιακά ισορρόπησαν και από την τρίτη περίοδο πάτησαν «γκάζι» για να φτάσουν στην άνετη επικράτηση. Ο Βαν Φλιτ με 34 πόντους ξεχώρισαν από τους Ράπτορς, ο Φοξ με 23 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.