Ο 16ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Θεσσαλονίκης επιστρέφει

Metrosport Team04 Απριλίου 2022

Η μεγάλη εαρινή αθλητική γιορτή της χώρας επιστρέφει, για να προσφέρει νέες συγκινήσεις σε 10.000 και πλέον δρομείς, που θα ζήσουν την υπέροχη εμπειρία της συμμετοχής στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin την Κυριακή 10 Απριλίου και θα γίνουν κοινωνοί των πολλαπλών σημαντικών μηνυμάτων που εκπέμπει η διοργάνωση.

Η επίσημη Συνέντευξη Τύπου του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (04/04) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 1.500 επιπλέον θέσεις, τόσο για δρομείς με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης όσο και για μη εμβολιασμένους δρομείς, θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), που θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη (07/04) μέχρι το Σάββατο (09/04), ώρες 10:00 – 19:00).

Οι δρομείς κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το εν ισχύι πιστοποιητικό νόσησης. Επιπλέον, και σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων δρομέων θα διατεθούν θέσεις συμμετοχής σε μη εμβολιασμένους δρομείς με την επίδειξη rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών, τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ την Κυριακή 10 Απριλίου, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής της διοργάνωσης που θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η Κ.Υ.Α. και η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 08:00, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 13:00, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Παράλληλα θα διεξαχθεί, επιστρέφοντας μετά από τρία χρόνια, ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όλοι οι δρόμοι του αγωνιστικού προγράμματος θα έχουν ως κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.