«O 10ος διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι γιορτή για τη Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2022

Το metrosport.gr βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου του 10ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/10) το μεσημέρι στο Δημαρχείο της πόλης. Εκεί βρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων που θα συμβάλλουν στο να διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο ο ημιμαραθώνιος και τα... παιδιά του όπως χαρακτηρίστηκαν. Πρώτος τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης Γιάννης Χαβιανίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην διοργάνωση ωστόσο ξεκίνησε μιλώντας για τους δύο εκλιπόντες Σταύρο Σαράφη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη για τους οποίους τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Έπειτα ακολούθησε χαιρετισμός του Κωνσταντίνου Ζέρβα, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης εμφανώς συγκινημένο να αναφέρεται τόσο στον Σταύρο Σαράφη με τον οποίον ήταν ιδιαίτερα δεμένος συναισθηματικά. Ο λόγος ήταν ότι ο πατέρας του Βασίλης Ζέρβας διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο που ο Σταύρος Σαράφης βρέθηκε στον ΠΑΟΚ.

Για τον αργυρό Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη είπε πως άφησε ένα έργο στην μέση, εκφράζοντας την μεγάλη οδύνη ολόκληρης της πόλης. Στο κομμάτι του μαραθωνίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήρε το γεγονός ότι θα καλυφθεί όλη η διοργάνωση από το TV100 κάτι που γίνεται πρώτη φορά από το συγκεκριμένο κανάλι.

Επιπρόσθετα ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν για να πραγματοποιηθεί ο ημιμαραθώνιος και οι υπόλοιπες διαδρομές από τους εθελοντές ως τους φορείς που συνδράμουν, ενώ συμπλήρωσε ότι θα λάβουν συμμετοχή αθλητές από 46 χώρες και τέλος ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των ανθρώπων καθώς αρκετοί δρόμοι από σήμερα το βράδυ θα είναι κλειστοί.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω ήδη έχουν τοποθετηθεί κορδέλες που ενημερώνουν τους οδηγούς και τους περαστικούς, αλλά απαγορεύουν και την στάθμευση από σήμερα (14/10) το βράδυ ως και αύριο (15/10) σε όλο το μήκος της παραλιακής της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα πήρε τον λόγο η Βούλα Πατουλίδου Αντιπεριφεριάρχης της περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλονίκης η οποία στάθηκε στα θετικά που θα φέρει αυτή η αθλητική εκδήλωση στην πόλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι ομιλώντες με τους Νίκο Ζεϊμπέκη Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού και ο γενικός διευθυντής του ημιμαραθωνίου Δρόσος Χριστόπουλος αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «πρόκειται για πολύ μεγάλη δράση του Δήμου και η πόλη θα ζήσει έντονα αθλητικά δρώμενα αυτό το Σαββατοκύριακο» ενώ ο κύριος Χριστόπουλος ανέφερε και την σειρά διαφόρων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, με νυχτερινό σκάκι, αλλά και πάρτι με έξι διαφορετικές μουσικές σκηνές στο κέντρο της πόλης, κοντά στο σημείο τερματισμού στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Ακόμη για τον 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο μίλησαν η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, η κ. Σταυρακίδου ως εκπρόσωπος της Ζενίθ, ο κ. Φάνης Παπάς γενικός γραμματέας της Ο.Ε., η χειρούργος και πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Νέα Ελπίδα κ. Σασοπούλου Παναγιώτα, η κ. Ιωάννα Μακρή συντονίστρια Β. Ελλάδος στο Χαμόγελο του παιδιού και τέλος τρεις θρυλικές μορφές του ημιμαραθωνίου Σμαράγδα Μανδήλα, Ιούλιος Άμπωτ και Γιάννης Σημαντήρας οι οποίοι έδωσαν το δικό τους στίγμα και σκέψεις για την διοργάνωση.

Σε ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής μεταξύ άλλων για τους συμμετέχοντες, αλλά και την ίδια ώρα έναρξης τόσο των διαδρομών του ημιμαραθωνίου όσο και των αγώνων του μπάσκετ μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη αλλά και της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ του Άρη και του Ιωνικού.

Στο πρώτο σκέλος τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ανέφεραν ότι 15.000 δρομείς θα τρέξουν αύριο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Ενώ για την κοινή ώρα έναρξης τριών αθλητικών διοργανώσεων αποκάλυψαν ότι ζητήθηκε να υπάρξει αλλαγή ώρας του παιχνιδιού στο Παλατάκι, κάτι που όμως δεν κατέστη εφικτό.

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου δόθηκε το πρόγραμμα των αγώνων, όπου να θυμίσουμε ότι το Σάββατο (15/10) είναι τρεις, στις 18:00 ο αγώνας υγείας και δυναμικού βαδίσματος των 10.000μ., στις 19:30 ο ημιμαραθώνιος και στις 21:30 ο αγώνας υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5.000μ. Διαδρομές που είναι αφιερωμένες στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ενώ την Κυριακή (16/10) στις 12:30 θα διεξαχθεί ο αγώνας μιλίου για πρώτη φορά στην ιστορία, με τα έσοδα του να διατίθενται για φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς θα συμβάλλει στην ενίσχυση του συστήματος του ψηφιακού μαστογράφου του ΑΧΕΠΑ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.