Νυφούδης για lockdown: «Για ποια ισότητα στην κοινωνία μιλάμε;»

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Νίκος Νυφούδης, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας εστίασης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα νέα μέτρα που πλήττουν τον χώρο. «Μόνο σε κανένα σαντουιτσάδικο θα μπορείτε να φάτε... Η Κυβέρνηση προσέχει την υγεία μας και δεν θέλει να τρώμε αργά. Δεν θα είναι κανένα κατάστημα ανοιχτό μετά τις 1. Τα ψιλικατζίδικα, απ' ότι ξέρω, δεν θα μπορούν να πουλήσουν αλκοόλ» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ζούμε έναν παραλογισμό εδώ και δύο χρόνια και η Κυβέρνηση τον παρατείνει. Το φοβόμασταν, αλλά προσωπικά θεωρούσα ότι δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει τα μέτρα σε μία μεγάλη πόλη γιατί υπάρχει μεγάλο κόστος. Το σημαντικότερο είναι ότι ο τουρισμός τους προηγούμενους μήνες λειτούργησε, αλλά τουρισμός τώρα δεν υπάρχει. Εμείς δεν δουλέψαμε το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, περιμέναμε να γυρίσει ο κόσμος πίσω. Η πόλη άδειαζε το καλοκαίρι. Δουλεύαμε δυο τρεις μέρες την εβδομάδα. Θα οδηγηθούμε σε οικονομικό στραγγαλισμό». 

Τόνισε ότι: «Ως πολίτης θα μιλήσω. Με αυτά τα μέτρα βάζεις μία τρικλοποδιά στο εμβολιαστικό. Απλώς μπορεί να μπει ο εμβολιασμένος στους κλειστούς χώρους, αλλά πλέον ούτε ο εμβολιασμένος θέλει να μπει σε κλειστό χώρο. Και η Αγγλία έχει προβλέψει τοπικό lockdown, αλλά σου λέει ότι ένα κομμάτι του προσωπικού μπορείς να το βγάλεις σε αναστολή και δίνουν και μηνιαία αποζημίωση. Εγώ, για παράδειγμα, δεν ξέρω τι θα κάνω με τα παιδιά που παίζουν μουσική. 

Υπάρχει μία ανασφάλεια. Οι καθημερινές θα πεθάνουν. Είναι αστείο το μέτρο να μην έχεις μουσική. Φωνάζουμε περισσότερο, ισχύει, αλλά δεν υπάρχουν όρθιοι. Εμείς πληρώνουμε ότι υπάρχουν κακοί επιχειρηματίες. Θα μπορούσαν να μειώσουν την χωρητικότητα. Ο Τζόνσον λέει έκανα αυτό που μπορούσα να κάνω, δεν μπορεί να αντέξει η οικονομία είναι στην ευθύνη του πολίτη πλέον. 

Για ποια ισότητα στην κοινωνία μιλάμε όταν εμείς έχουμε γονατίσει, κάναμε το εμβόλιο και βλέπεις δίπλα τον δημόσιο υπάλληλο και να συνεχίζει να δουλεύει και να μην έχει κάνει το εμβόλιο;»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.