Νυφαντόπουλος: «Μας δόθηκε διορία να φύγουμε από τον Αγ.Κοσμά - Τι ζητάμε»

Παναγιώτα Χαλκιά29 Ιανουαρίου 2023

Διορία επτά ημερών δόθηκε στους αθλητές που κατοικούν στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά για να παραδώσουν τα κλειδιά και να αποχωρήσουν. Κάτι που προκάλεσε εύλογα αναστάτωση καθώς οι υποσχέσεις για ανώδυνη μεταφορά τους δεν υλοποιήθηκαν.

Οι αθλητές καλούνται εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων να μετακομίσουν χωρίς προειδοποίηση και με πίεση χρόνου σε σπίτια των πέντε περίπου ατόμων και με απόσταση από τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου.

Εμφανώς εξοργισμένος και παράλληλα, απογοητευμένος ο Γιάννης Νυφαντόπουλος μιλώντας στο Metrosport.gr εξήγησε το πόσο ξαφνικά έμαθαν για την απόφαση αυτή οι αθλητές που διαμένουν στους ξενώνες και τις τους έχει ζητηθεί, τόνισε ότι είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο σε περίοδο αγωνιστικών υποχρεώσεων ενώ αναφέρθηκε στην αντίδραση και στα αιτήματα τους.

Πώς μάθατε για την έξωση από τους ξενώνες;

«Επίσημη ανακοίνωση από τους αρμόδιους, δηλαδή από την εταιρεία που έχει αναλάβει το project στο ελληνικό και από τους φορείς προς τις Ομοσπονδίες και τους συλλόγους μας δεν υπάρχει. Ενημερώθηκαν πριν τρεις ημέρες ότι θα γινόταν μια συνάντηση χθες (25/01) το μεσημέρι στις 2 ανάμεσα στους εμπλεκόμενους. Η δική μου Ομοσπονδία ενημερώθηκε μισή μέρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση. Εκεί ανακοινώθηκε ότι πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι την Πέμπτη (02/02) από τον Άγιο Κοσμά όλοι οι αθλητές. Μας ζήτησαν να παραδώσουμε τους ξενώνες αδιαφορώντας πλήρως για τα πράγματα μας. Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τίποτα στα καινούργια σπίτια που θα πάμε».

Έχετε άμεσα αγωνιστικές υποχρεώσεις, όμως…

«Ναι, βρισκόμαστε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Το Σάββατο αρχίζουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, 10 μέρες μετά έχει Βαλκανικό Πρωτάθλημα και ακολουθεί το Πανελλήνιο. Μετά από 15 μέρες έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη. Παρόλα αυτά, μας ζητάνε σε επτά ημέρες να αποχωρήσουμε από το σπίτι μας χωρίς τα προσωπικά μας αντικείμενα και να πάμε σε σπίτια που θα μένουμε μαζί τέσσερα έως έξι άτομα. Συγγνώμη αλλά στον Άγιο Κοσμά υπάρχουν αθλητές που είναι Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης, Μεσογειονίκες, δεν είμαστε φίλοι σε σχολική εκδρομή που μένουμε μαζί πέντε και έξι άτομα μαζί».

Πόσα άτομα έμειναν στους ξενώνες;

«Συνολικά είμαστε περίπου 80 με 90 άτομα».

Τι σκέφτεστε να κάνετε; Ποια θα είναι η αντίδραση σας;

«Ζητάμε να βγει υπεύθυνα ο αρμόδιος φορέας ή το άτομο που έχει πάρει την απόφαση αυτή για να γνωρίζουμε ποιος είναι και να ξέρουμε το πως θα κινηθούμε αρμοδίως. Υπάρχει μια σύμβαση, η οποία ανέφερε πως ότι φτιάχνετε από πάνω, θα γκρεμίζετε από κάτω, ότι δεν θα διακοπεί η προετοιμασία των αθλητών και θα έχουμε μια ανώδυνη μεταφορά χωρίς προβλήματα. Κάτι που με τα τωρινά δεδομένα δεν υφίσταται. Η αθλητική κοινότητα του Αγίου Κοσμά βρίσκονται σε αναβρασμό. Είναι αθλητές που φορούν το εθνόσημο και τιμούν τα χρώματα της χώρας μας. Έχουμε μια συμπεριφορά που δεν θα υπήρχε σε καμία τριτοκοσμική χώρα.

Θα είναι άμεση η αντίδραση μας. Υπεστήκαμε ένα σοκ. Απαιτούμε τουλάχιστον να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του Κλειστού, δηλαδή 15 του Μάρτη, και έπειτα, να γίνει μια αναθεώρηση του τόπου διαμονής. Είναι αδύνατον να μετακομίσουμε σε ένα σπίτι, όπου θα μένουμε μαζί πέντε και έξι άτομα».

Υπήρξε ενημέρωση για το πού θα είναι αυτά τα σπίτια;

«Ο ΣΕΓΑΣ δεν έχει ενημέρωση ούτε για το πού είναι αυτά τα σπίτια ούτε για το πόσα άτομα θα μένουν μέσα σε αυτά. Οι Κύπριο αθλητές θα μεταβούν στο Κολωνάκι, που βρίσκεται σε απόσταση 25χλμ από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, και σε μια άλλη τοποθεσία στο κέντρο».

Άρα, προστίθεται το κόστος της μετακίνησης…

«Προφανώς. Θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα».

Ωστόσο, η χρηματοδότηση δεν είναι επαρκής. Πώς θα καταφέρετε να ανταπεξέλθετε σε ένα ακόμη έξοδο;

«Αυτό είναι ένα πολύ καλό ερώτημα και θα πρέπει να μας το απαντήσουν».

Τέλος, επισήμανε: «Παρατηρώ ότι ο αθλητισμός στο νότιο τομέα τείνει να εξαφανιστεί. Μπορώ να το πω με σιγουριά αυτό. Βρισκόμαστε στη χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό Ιδεώδες και δεν υπάρχει τίποτα για τον υψηλό αθλητισμό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.