ΝΒΑ: Πρωτοχρονιάτικο «τραπέζι» με θρίλερ, buzzer beater, ρεκόρ και καβγά

Metrosport Team02 Ιανουαρίου 2022

Απ’ όλα είχε το σημερινό πρόγραμμα του ΝΒΑ. Μεγάλα ντέρμπι, ανάλογες επιδόσεις και έναν οικογενειακό… καβγά! Το τελευταίο αφορούσε στους Ρόκετς αφού στο ημίχρονο του αγώνα με τους Νάγκετς, ο Κέβιν Πόρτερ πέταξε ένα αντικείμενο και έφυγε από το γήπεδο ενώ ο Κρίστιαν Γουντ αρνήθηκε να μπει για το δεύτερο μέρος. Αιτία;

Οι Ρόκετς δέχτηκαν επιμέρους σκορ 24-47 στη δεύτερη περίοδο, βρέθηκαν στο -22 (55-77) και ο γνωστός για το σκληρό του στιλ, ασίσταντ Τζον Λούκας φώναξε στους παίκτες, εστιάζοντας στον Πόρτερ και τον Γουντ. Οι τόνοι ανέβηκαν μέσα στα αποδυτήρια και οι δύο παίκτες δεν έπαιξαν στο δεύτερο μέρος για να ηττηθούν οι Ρόκετς με 111-124. Μένει πια η απόφαση της διοίκησης των Ρόκετς για την τιμωρία τους. Παίχτηκε βέβαια και μπάσκετ με τους Νάγκετς να φτάνουν στην άνετη νίκη με κορυφαίο τον Φακούντο Καμπάτσο που είχε 22 πόντους και 12 ασίστ.

Στο αμιγώς αθλητικό κομμάτι της ημέρας…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε φουριόζος στο 2022. Ο Έλληνας σούπερ σταρ σημείωσε το 27ο triple-double της καριέρας του με 35 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ στην έκτη σερί νίκη των Μπακς που επιβλήθηκαν των Πέλικανς με 136-113.

Οι Ουόριορς ήταν οι μεγάλοι νικητές στο ντέρμπι Ανατολής-Δύσης κόντρα στους Τζαζ. Με το επιμέρους 37-25 της τέταρτης περιόδου πέρασαν από τη Γιούτα με 123-116, έχοντας κορυφαίο τον Στεφ Κάρι με 28 πόντους, εννιά ασίστ και έξι ριμπάουντ. Για τους Τζαζ ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 20 πόντους και 19 ριμπάουντ. Μέσα από αυτό το παιχνίδι προέκυψε ένα ακόμη τρίποντο-ρεκόρ του Στεφ Κάρι που έσπασε το δικό του ρεκόρ με τα περισσότερα ματς με ένα τρίποντο, αφού έφτασε τα 158!

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν το έκανε ξανά! Μία μέρα μετά το τρίποντο που σημείωσε στην εκπνοή χαρίζοντας στους Μπουλς τη νίκη επί των Πέισερς, έβαλε και σήμερα buzzer beater οδηγώντας τους «ταύρους» στη νίκη επί των Ουίζαρντς με 120-119! Ο ΝτεΡόζαν έγινε ο πρώτος που σημειώνει buzzer beater σε back to back αγώνες από τότε που μπήκε το play by play στο ΝΒΑ, την περίοδο 1997-98.

Καλύτερος των νικητών ήταν πάντως ο Ζακ ΛαΒίν με 35 πόντους ενώ 22 πόντους και 12 ριμπάουντ είχε ο Νίκολα Βούτσεβιτς.

Στον πόντο κρίθηκε και το ματς στο Ντιτρόιτ όπου οι Πίστονς χρειάστηκαν την παράταση και το τρίποντο του Σάντικ Μπέι από τη γωνία για να νικήσουν τους Σπερς με 117-116. Ο Χαμιντού Ντιαλό είχε 34 πόντους και 14 ριμπάουντ για τους τα πιστόνια που σημείωσαν μόλις την 6η νίκη τους σε 34 ματς!

Χαμιντού Ντιαλό, Σαντίκ Μπέι και Λούκα Γκάρζα έγιναν το τρίτο τρίο συμπαικτών στα τελευταία 50 χρόνια που είχαν στο ίδιο ματς 20+ πόντους και 14+ ριμπάουντ. Το έκαναν το 1972 οι Τζέρι Λούκας, Ντέιβ ΝτεΜπουσίρι και Ουόλτ Φρέιζερ και το 1974 οι Μπομπ ΜάκΑντού, Τζιμ ΜακΜίλιαν και Γκαρ Χιαρντ.

Με τον Τέρανς Μαν να σημειώνει τρία καθοριστικά καλάθια στο τέλος, οι Κλίπερς έφυγαν από το Μπρούκλιν με τη νίκη επί των Νετς. Επικράτησαν με 120-116, παίρνοντας 27 πόντους από τον Έρικ Μπλέντσο. Ο Στεφ Κάρι από την άλλη πλευρά έφτασε στο triple-double με 34 πόντους, 12 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.