ΝΒΑ: Πρόκριση για τους Χιτ, προβάδισμα για Σανς, Γκρίζλις

Στέφανος Αβραμίδης27 Απριλίου 2022

Με τρία παιχνίδια συνεχίστηκε η δράση στα πλέι οφ του ΝΒΑ και οι Χιτ έκλεισαν θέση στους ημιτελικούς της ανατολικής περιφέρειας.

Η ομάδα του Μαϊάμι λύγισε τους Χοκς με 97-94 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και περιμένουν τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι Σίξερς-Ράπτορς, όπου η ομάδα της Φιλαδέλφεια προηγείται με 3-2 στις νίκες.

Ο Βίκτορ Ολαντίπο ηταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 23 πόντους. Από κοντά ο Μπαμ Αντεμπάγιο με 20 πόντους και ένα καθοριστικό κλέψιμο στα 1.3'' για τη λήξη. Σημαντική και η προσφορά των Χίρο και ο Στρους με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Στράφι πήγε για τους Χοκς η εμφάνιση του Χάντερ με 35 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ήταν όμως μόνος καθώς ο Γιανγκ ήταν σε κακή βραδιά τελειώνοντας το ματς με μόλις 11 πόντους (0/5 τρίποντα) και 6 ασίστ.

Νίκη για τους Σανς

Το προβάδισμα στη σειρά με τους Πέλικανς πήραν οι Σανς που επικράτησαν στο Φίνιξ με 112-97 και έκαναν το 3-2 στη σειρά.

Οι «ήλιοι» γηπεδούχοι αγωνίστηκαν δίχως τον Ντέβιν Μπούκερ για ακόμα ένα ματς, όμως οι Κρις Πολ και Μίκαλ Μπρίτζες κάλυψαν το κενό του.

Ο Μπρίτζες είχε 31 πόντους (4/4 τρίποντα) και 4 κοψίματα ενώ ο πολύπειρος πλέι μέικερ είχε 22 πόντους (8/14 δίποντα) και 11 ασίστ.

Για τους Πέλικανς ο Ίνγκραμ είχε 22 πόντους και ακολούθησε ο ΜακΚόλουμ με 21 αλλά με μόλις 1/8 εύστοχα τρίποντα. «Διπλός» ο Βαλαντσιούνας με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Η σειρά μεταφέρεται στη Νέα Ορλεάνη ημιτελικά τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/4).

Τζα και… τέζα οι Τίμπεργουλβς

Ο Τζα Μοράντ ήταν ο ήρωας για τους Γκρίζλις στη νίκη τους με 111-109 κόντρα στους Τίμπεργουλβς.

Ο άσος των «αρκούδων» πήρε την μπάλα στα 3,7’’ για τη λήξη και πέτυχε ένα πολύ δύσκολο καλάθι κόντρα σε όλη την άμυνα των «λύκων» στο 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος. Ο Τάουνς προσπάθησε με δύσκολο σουτ από μακριά να δώσει τη νίκη στην ομάδα του αλλά δεν τα κατάφερε και οι Γκρίζλις έκαναν το 3-2 στη σειρά.

Ο Μοράντ άγγιξε το τριπλ-νταμπλ με 30 πόντους, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Εξαιρετικοί και οι Μπέιν με 25 πόντους (3/8 τρίποντα), Κλαρκ με 21 πόντους (9/14 δίποντα) και 15 ριμπάουντ.

Για τους Τίμπεργουλβς πρώτος σκόρερ ήταν ο Τάουνς με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Έντουαρντς είχε 22.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.