ΝΒΑ: Οι Καβαλίερς ζουν μέρες... Λεμπρόν, σαρώνουν οι Σέλτικς

Metrosport Team27 Μαρτίου 2023

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς ζουν μέρες εποχής… Λεμπρόν αφού εξασφάλισαν την παρουσία τους στα πλέι οφ του ΝΒΑ και μάλιστα για πρώτη φορά, εκτός των περιόδων του «Βασιλιά», από το 1997! Παράλληλα στην Ανατολή οι Σέλτικς συνεχίζουν να πιέζουν τους Μπακς.

Οι Καβαλίερς λοιπόν έγιναν η τέταρτη ομάδα της Ανατολής που «σφράγισε» το εισιτήριο για τα πλέι οφ φτάνοντας στο 48-28 με το 108-91 επί των Ρόκετς. Κορυφαίος τους ήταν ο Τζάρετ Άλεν με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ και τρεις τάπες.

Οι Σέλτικς διέλυσαν στο δεύτερο ημίχρονο τους Σπερς, επικρατώντας τελικά με 137-93 και συνεχίζουν να ασκούν πίεση στους Μπακς για την πρωτιά στην ανατολική περιφέρεια. Κορυφαίος τους στο σημερινό παιχνίδι ήταν ο Τζέιλεν Μπράουν με 41 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Ένα λάθος του Ντρέιμοντ Γκριν και το τρίποντο του Καρλ-Άντονι Τάουνς έγραψαν τον δραματικό επίλογο του αγώνα στο Σαν Φρανσίσκο όπου οι Τίμπεργουλφς νίκησαν τους Ουόριορς με 99-96. Κορυφαίος τους ήταν ο Κάιλ Άντερσον που είχε 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και επτά ασίστ ενώ από την άλλη πλευρά ο Τζόρνταν Πουλ είχε 27 πόντους.

Οι Λέικερς είδαν τον Λεμπρόν Τζέιμς να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του όμως η κατάσταση παραμένει δύσκολη γι’ αυτούς. Έχασαν από τους Μπουλς μέσα στην έδρα τους με 108-118 και εξακολουθούν να μην αισθάνονται ασφαλείς για τον ελάχιστο στόχο των play in του ΝΒΑ. Βρίσκονται στο 37-38 μαζί με τους Θάντερ στις θέσεις 9-10 αλλά Μάβερικς και Τζαζ εξακολουθούν να καραδοκούν.

Οι Μπουλς λοιπόν πέρασαν από το Λος Άντζελες με τον Ζακ ΛαΒιν «ζεστό» με 32 πόντους ενώ από την άλλη πλευρά ο Άντονι Ντέιβις είχε 15 πόντους και εννιά ριμπάουντ.

Το καλό για τους «λιμνάνθρωπους» ήταν ότι νωρίτερα οι Μάβερικς έχασαν και από τους προτελευταίους της ανατολικής περιφέρειας, του Χόρνετς με 110-104 παρά τους 40 πόντους, τα 12 ριμπάουντ και τις οχτώ ασίστ του Λούκα Ντόνσιτς.

Οι Γκρίζλις πιστοποίησαν την πολύ καλή κατάσταση τους, σημειώνοντας την έκτη συνεχόμενη νίκη τους με το 123-119 επί των Χοκς μέσα στην Ατλάντα και είναι κοντά στο να «κλειδώσουν» τη 2η θέση της Δύσης. Ο Τζα Μοράντ είχε 27 πόντους και έξι ασίστ ενώ από την άλλη πλευρά ο Κλιντ Καπελα είχε 18 πόντους, 16 ριμπάουντ και τέσσερα μπλοκ.

Ο κατήφορος συνεχίζεται για τους Νετς που γνώρισαν την 7η ήττα στα τελευταία 10 παιχνίδια τους και κινδυνεύουν να βγουν από την εξάδα των πλέι οφ της ανατολικής περιφέρειας. Έχασαν σήμερα στο Ορλάντο με 119-106 παρά τους 44 πόντους του Μπρίτζες. Για τους Μάτζικ ο Γερμανός Φρανζ Βάγκνερ ήταν εξαιρετικός με 19 πόντους, 10 ριμπάουντ και έξι ασίστ.

Ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και με 31 πόντους οδήγησε τους Θάντερ στο διπλό επί των Μπλέιζερς με 118-112.

Τέλος οι Ράπτορς νίκησαν τους Ουίζαρντς με 114-104, έχοντας σε καλή βραδιά τον Φρεντ ΒανΒλιτ που είχε 28 πόντους και επτά ασίστ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.