ΝΒΑ: Μυθικός Κάρι με οχτώ πόντους σε 43’’, βαριά ήττα των Μπακς

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2022

Πολλά και… διάφορα έγιναν στα οχτώ παιχνίδια της ημέρας στο ΝΒΑ. Μέσα σε αυτά η άνετη νίκη των Σέλτικς στο ντέρμπι της ημέρας με τους Νάγκετς, η βαριά ήττα των Μπακς στο Σαν Αντόνιο, η απρόσμενη γκέλα των Σανς στο Ορλάντο και ένα νέο ρεκόρ του Στεφ Κάρι.

Οι Σέλτικς μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο το ντέρμπι με τους Νάγκετς αφού επικράτησαν άνετα με 131-112. Ο Τζέισον Τέιτουμ έβαλε την υπογραφή του σε αυτό το αποτέλεσμα με 34 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Από την άλλη πλευρά ο Νίκολα Γιόκιτς είχε 29 πόντους και οχτώ ριμπάουντ.

Παίζοντας για ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς δεν άντεξαν ως το τέλος στο Σαν Αντόνιο όπου έχασαν από τους Σπερς με 111-93. Ο Τζεβόν Κάρτερ έκανε και πάλι καλή προσπάθεια με 21 πόντους και έξι ασίστ ενώ για τα «σπιρούνια» ο Κέλντον Τζόνσον είχε 29.

Πρώτο back to back νικών για τους πρωταθλητές Ουόριορς που επιβλήθηκαν των Καβαλίερς με 106-101. Ο Στεφ Κάρι έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που όντας 34 ετών ή και μεγαλύτερος, σημείωσαν δύο συνεχόμενες «40άρες». Στη λίστα αυτή βρίσκονται οι Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπι Μπράιαντ, Χακίμ Ολάζουον και Μπέρναρντ Κινγκ.

Ο Κάρι τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους, 65,2% εντός πεδιάς, τέσσερα ριμπάουντ και πέντε ασίστ και πάνω από όλα «μίλησε» στο τέλος με οχτώ πόντους σε 43 δευτερόλεπτα του τελευταίου λεπτού του αγώνα!

Για τους Καβαλίερς ο Ντόνοβαν Μίτσελ «άγγιξε» το triple-double με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και εννιά ασίστ.

Σε μία απρόσμενη ήττα υποχρεώθηκαν οι Σανς που έχασαν από τους Μάτζικ στο Ορλάντο με 114-97. Ο Ουέντελ Κάρτερ τζούνιορ ήταν ο κορυφαίος με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και πέντε ασίστ ενώ από την άλλη πλευρά ο Κάμερον Πέιν είχε 22 πόντους.

Χωρίς τον Λεμπρόν Τζέιμς, οι Λέικερς έγιναν θύμα και των μέτριων Κινγκς μέσα στο Λος Άντζελες. Οι «Βασιλιάδες» τους νίκησαν με 120-114 και τους έσπρωξαν στο 2-10! Ο Ντεάαρον Φοξ με 32 πόντους, 12 ασίστ και επτά ριμπάουντ ηγήθηκε των νικητών ενώ για τους Λέικερς που πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, ο Άντονι Ντέιβις είχε 24 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Ο Τζα Μοράντ έκανε τη διαφορά για τους Γκρίζλις στη νίκη επί των Τίμπεργουλφς με 114-103. Ο ολ σταρ γκαρντ είχε 28 πόντους, 10 ριμπάουντ και οχτώ ασίστ ενώ από την άλλη πλευρά ο Άντονι Έντουαρντς είχε 28 πόντους με έξι ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Οι Νικς επέστρεψαν στις επιτυχίες κόντρα στους Πίστονς νικώντας με 121-112 και με κορυφαίο τον Αρ Τζέι Μπάρετ που είχε 30 πόντους, πέντε ριμπάουντ και άλλες τόσες ασίστ. Από την άλλη πλευρά ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς είχε 25 πόντους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.