ΝΒΑ: Η βραδιά του Κλέι Τόμπσον!

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2022

941 μέρες μετρημένες. Οι τραυματισμοί στο γόνατο και τον αχίλλειο ανάγκασαν τον σπουδαίο σουτέρ Κλέι Τόμπσον να χάσει 2,5 πολύ παραγωγικά χρόνια της καριέρας του. Είναι πια στα 31 του αλλά είναι και πάλι εδώ. Ο «αδερφός» του Στεφ Κάρι επέστρεψε σήμερα τα ξημερώματα στο γεγονός που ξεχώρισε από τη δράση του ΝΒΑ.

Ο Τόμπσον έμεινε 20 λεπτά στο παρκέ στον αγώνα των Ουόριορς με τους Καβαλίερς και σημείωσε 17 πόντους με 7/18 σουτ, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη με 96-82.


Ο Τόμπσον μιλώντας μετά το παιχνίδι δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνηση του: ««Ήταν ξεχωριστό, δεν πρόκειται να το ξεχάσω, μακάρι να μπορέσω να το ζήσω ξανά. Και μόνο που άκουσα τον εκκωφαντικό θόρυβο από το κοινό. Είναι δύσκολο να το εκφράσεις με λόγια. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή για εμένα και τους συμπαίκτες μου, την οικογένειά μου. Γίνομαι συναισθηματικός που το συζητάω, αλλά ήταν απίστευτο.

Τα δύο τελευταία χρόνια με δίδαξαν να μην παίρνω ως δεδομένο αυτό που κάνουμε. Όταν μπορούμε να το κάνουμε μπροστά σε τέτοιους φιλάθλους και να το κάνω για 10 χρόνια τώρα είναι πραγματική ευλογία. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος για την υπόλοιπη σεζόν. Έχουμε εξαιρετική ομάδα. Όταν θα "ανάψουμε" όλους τους "κυλίνδρους" δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιος που θα μας σταματήσει».

Ακόμη για τους Ουόριορς που έφτασαν τις 30 νίκες σε 39 αγώνες, ο Στεφ Κάρι είχε 28 πόντους με 10/21 σουτ και ο Κέβον Λούνεϊ έξι πόντους μια 18 ριμπάουντ, τρεις ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και μία τάπα. Για τοhttps://www.metrosport.gr/admin/wcms-content/edit/514910#υς Καβς ο Λαμάρ Στέβενς είχε 17 πόντους.

Ακόμη στην υπόλοιπη δράση του ΝΒΑ ανακόπηκε η φόρα των Μπουλς και των Λέικερς…

Με τον Λούκα Ντόνσιτς να σημειώνει το 39ο triple-double της καριέρας του με 22 πόντους, 14 ριμπάουντ και 14 ασίστ, οι Μπουλς δεν βρήκαν απαντήσεις και ηττήθηκαν από τους Μάβερικς με 113-99 παρά τους 20 πόντους και τις οχτώ ασίστ του ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν.

Στο Λος Άντζελες εμφανίστηκαν ο Λεμπρόν Τζέιμς και μία… ομάδα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ και έτσι οι Γκρίζλις νίκησαν τους Λέικερς με 127-119, με κορυφαίο τον Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ ενώ ο «Βασιλιάς» είχε 35 πόντους, εννιά ριμπάουντ και επτά ασίστ.

Μία φάση που έκλεψε την παράσταση του αγώνα του Λος Άντζελες, ήταν αυτή της τάπας που έκανε ο Μοράντ στον Μπράντλεϊ όταν ο γκαρντ των Λέικερς έφυγε στον αιφνιδιασμό. Ήταν μία φάση που προκάλεσε επιφωνήματα θαυμασμού αφού ο ολ σταρ γκαρντ των Γκείζλις κόλλησε την μπάλα στο ταμπλό με δύο χέρια!

Ο Νίκολα Γιόκιτς έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη νίκη των Νάγκετς επί των Θάντερ με 99-95. Ο MVP του περσινού Πρωταθλήματος είχε 22 πόντους, 18 ριμπάουντ και έξι ασίστ.

Ασταμάτητοι ήταν οι Τίμπεργουλφς στο Χιούστον αφού σταμάτησαν στους 141 πόντους επικρατώντας των Ρόκετς με 141-123, με τον Καρλ-Άντονι Τάουνς να κάνει πάρτι με 40 πόντους, εννιά ριμπάουντ και επτά ασίστ.

Οι Μπλέιζερς επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας των Κινγκς με 103-88, με 31 πόντους του Ανφέρνι Σίμονς που είχε ακόμη έξι ασίστ και τρία ριμπάουντ.

Οι Κλίπερς επιβλήθηκαν των Χοκς με 106-93, με τον Αμίρ Κόφεϊ να σημειώνει 21 πόντους και να προσθέτει πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Στην παράταση κρίθηκε το ματς του Μπρούκλιν, όπου οι Νετς επικράτησαν των Σπερς 121-119 χάρη σε καλάθι του Καμ Τόμας στην εκπνοή. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 26 πόντους, επτά ριμπάουντ και 12 ασίστ για τους νικητές ενώ από την άλλη πλευρά ο Ντεζούντε Μάρεϊ είχε 19 πόντους, 12 ασίστ και εννιά ριμπάουντ.

Ο Πασκάλ Σιακάμ βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και επτά ασίστ στη νίκη των Ράπτορς επί των Πέλικανς με 105-101. Για τους φιλοξενούμενους ο Γιόνας Βαλαντσιούνας είχε 20 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Οι Ουίζαρντς τέλος πέρασαν από το Ορλάντο με 102-100, με 27 πόντους και 22 ριμπάουντ του Κάιλ Κούζμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.