Ντρισμπιώτη, Παπαμιχαήλ, Φιλτισάκου, Παπαδοπούλου δίνουν ραντεβού στο Άστρος

Παναγιώτα Χαλκιά10 Μαρτίου 2023

Οι Έλληνες βαδιστές και βαδίστριες θα αγωνισθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην θα γίνει το πρωί του Σαββάτου (11/3) στην παραλία Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Το Πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στον Χαρίλαο Βασιλάκο. 

Στις γυναίκες, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει ήδη πετύχει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην εντυπωσιακή κούρσα που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα στην Αυστραλία καταρρίπτοντας παράλληλα και το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 1 ώρα 28.12. 

Με προσδοκίες άρχισε τη σεζόν και η Κυριακή Φιλτισάκου που διεκδικεί μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 1.32.23, ενώ τον Ιανουάριο ήταν νικήτρια στα 35χλμ. βάδην με 2.56.59. Η Χριστίνα Παπαδοπούλου φαίνεται να έχει αφήσει πίσω της τον τραυματισμό που την ταλαιπώρησε τον προηγούμενο χρόνο και θέλει να επιβεβαιώσει την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και με ένα καλό χρόνο. 

Μια καλή παρουσία θα ψάξει και η Όλγα Φιάσκα, που επέστρεψε στους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης μετά το περσινό πρόβλημα υγείας και διεκδικεί το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στα 20χλμ. ξεχωρίζει ακόμη η Έφη Κουρκουτσάκη, που το 2023 μετείχε σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς. 

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ μετά την απόλυτα επιτυχημένη προετοιμασία στην Κολομβία είναι έτοιμος να κάνει τον πρώτο του αγώνα στη χρονιά. Ο Έλληνας βαδιστής βρέθηκε για περίπου ένα μήνα στη Μπογκότα, όπου γυμνάστηκε μαζί με τους Σλοβάκους βαδιστές κάτω από τις οδηγίες του Μάτεζ Σπίσιακ. Ο αθλητής εδώ και δύο ημέρες έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και παρά το κουραστικό ταξίδι θα βρεθεί κανονικά στη γραμμή εκκίνησης της διοργάνωσης κυρίως για να βοηθήσει το σωματείο του, αφού ο πρώτος του στόχος στη σεζόν είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην. 

 Στους Άνδρες ξεχωρίζουν ακόμη ο Γιάννης Καύκας που επέστρεψε φέτος στη δράση, ο Κώστας Ντεντόπουλος, αλλά και οι νεαρότεροι Ανδρέας Παπαστεργίου και Αριστοτέλης Μπούσδας και Ανδρέας Μπαχός, που θα διεκδικήσουν το όριο (1.35.00) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

 Το πρόγραμμα των Αγώνων

10:00 5χλμ. Γυναικών Κ18

 10:30 20χλμ. Ανδρών, 10χλμ. Ανδρών Κ20, Ανδρών Κ18

 10:31 20χλμ. Γυναικών & 10χλμ. Κ20 Γυναικών

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.