Ντούσαν Τάντιτς: Η ζωή ξεκινάει μετά τα... 30

Metrosport Team02 Ιανουαρίου 2022

Είχαμε 2011, όταν ο Λίο Μέσι, έγραφε για ακόμη μια φορά ιστορία, μοιράζοντας 36 ασίστ μέσα στην χρονιά εκείνη, ρεκόρ το οποίο έμοιαζε πολύ δύσκολο να καταρριφθεί.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Φέτος, 10 χρόνια μετά, η αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Αργεντίνου σούπερ σταρ, ήρθε δια ποδός του Σέρβου αρχηγού του Άγιαξ, Ντούσαν Τάντιτς. Στα 33 του χρόνια, δείχνει πως διανύει τη δεύτερη... νιότη του και οδηγεί τον «Αίαντα» σε ακόμη μια κατάκτηση πρωταθλήματος, ενώ ελπίζει να μπορέσει να πραγματοποιήσει ακόμη μια τρελή πορεία στο Champions League, ανάλογη με αυτή του 2019.

8 γκολ και 13 ασίστ έχει καταγράψει τη φετινή σεζόν ως τώρα, με το δεύτερο νούμερο ωστόσο να έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Αυτές οι 13 ασίστ, ήρθαν να προστεθούν στις υπόλοιπες 24 που είχε πετύχει στο πρώτο μισό του 2021, φτάνοντας έτσι συνολικά τις 37 σε ένα ημερολογιακό έτος, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Μέσι.

Ο Σέρβος, ξεκίνησε την καριέρα του από την Βοϊβοντίνα και το 2010 πουλήθηκε στην ολλανδική Γκρόνιγκεν. Δύο χρόνια αργότερα, η Τβέντε έδωσε 5,5 εκατομμύρια ευρώ κάνοντάς τον δικό της και το 2014 ήρθε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, με την Σάουθάμπτον να βγάζει απ' τα ταμεία της 14.000.000 ευρώ για χάρη του. Με τους «Αγίους» κατάφερε να γράψει 162 συμμετοχές, ωστόσο η τελευταία του σεζόν εκεί ήταν μέτρια, με αποτέλεσμα το 2018 ο Άγιαξ να τον φέρει πίσω στην Ολλανδία.

Αρκετοί τότε, είχαν θεωρήσει πως ο Τάντιτς έκανε ένα πισωγύρισμα στην καριέρα του και πως με την απόφασή του αυτή, έβαζε... «ταφόπλακα» στην καριέρα του, καθώς μεταπηδούσε σε ένα χαμηλότερης δυναμικότητας πρωτάθλημα, από το αγγλικό. Ο Σέρβος, διέψευσε στο γήπεδο όλες αυτές τις φωνές, φτάνοντας την πρώτη του σεζόν με τον Αίαντα, ως τα ημιτελικά του Champions League, πετώντας εκτός τις Ρεάλ και Γιουβέντους, ενώ φέτος πέρασε πρώτη και αήττητη μέσα από έναν όμιλο με Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπεσίκτας.

Η κατάρριψη λοιπόν, αυτού του ρεκόρ, δεν ήρθε καθόλου τυχαία φέτος, που ο μεσοεπιθετικός του Άγιαξ διανύει την καλύτερη ίσως περίοδο της ποδοσφαιρικής του καριέρας σε ηλικία 33 ετών, αποδεικνύοντας πως ακόμα και η ποδοσφαιρική ζωή κάποιου μπορεί να ξεκινήσει μετά τα... 30.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.