Ντουρί: «Killer o Λάριν, θα παίξει ρόλο αν του δείξουν πως τον πιστεύουν στον ΠΑΟΚ»

Πέτρος Χαριζακλής22 Ιανουαρίου 2023

Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Ο Κάιλ Λάριν είναι μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της κορυφής της επίθεσης και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. O γεννημένος το 1995 στο Οντάριο του Καναδά, φαίνεται πως θέλει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του καθώς στην Κλαμπ Μπριζ δεν έχει καταφέρει να πάρει θέση βασικού.

Το Metrosport.gr έψαξε και βρήκε τον προπονητή του Λάριν στη Ζούλτε Βάρεγκεμ τη σεζόν 2019-2020, Φράνκι Ντουρί, ο οποίος είναι από τους πλέον κατάλληλους για να μιλήσουν για τον 27χρονο Καναδό στράικερ. Ο 65χρονος Ντουρί μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λαρίν, τον χαρακτήρισε ήρωα της περιοχής και killer, ενώ τόνισε αρκετές φορές πως πολλά θα εξαρτηθούν από την εμπιστοσύνη που θα λάβει από τον προπονητή του, αν τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή στους «ασπρόμαυρους».

-Τη σεζόν 2019-2020 ο Λάριν έκανε μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του υπό τις οδηγίες σας (9 γκολ και 11 ασίστ σε 33 αγώνες). Τι ήταν αυτό που σας έκανε να τον βάζετε συνεχώς βασικό;

«Όταν τον πήραμε ενδιαφέρθηκα γιατί είναι ψηλός, μπορεί να κρατήσει την μπάλα, είναι σκληρός, έχει τη μία επαφή. Είναι εκρηκτικός, σουτάρει κυρίως με το δεξί αλλά καμιά φορά και με το αριστερό. Είναι δυνατός με τη μπάλα στα πόδια, μπορεί να προστατεύει την μπάλα όταν τον πιέζει ο αμυντικός και κινείται σε βάθος πίσω από την πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Είναι καλός στον αέρα ειδικά όταν έρχονται καλές σέντρες, έχει καλό τάιμινγκ στον αέρα, έχει πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Εχει καλή τεχνική και προοπτική (σ.σ. αυτό που οι Αγγλοι λένε potential) πάνω από τον μέσο όρο. Θα του έβαζα 7-7,5 με άριστα το 10. Δεν έχει κορυφαία χαρακτηριστικά, αλλά πολλά πολύ καλά. Δεν έχει αδυναμίες.

Όταν παίζει, παίρνει αυτοπεποίθηση και γίνεται καλύτερος μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα. Είναι καλό παιδί, μια χαρά στα αποδυτήρια και είναι ομαδικός παίκτης. Για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλή μεταγραφή. Ήταν πρώτη μου επιλογή στη Ζούλτε. Έκανα μια συνάντηση με τον αναλυτή της ομάδας και έψαχνα Killer, όπως ο Λεβαντόφσκι και ο Μπαπέ, έτσι κατέληξα στον Λάριν. Αν είσαι σκόρερ, είσαι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μου που για μένα είναι ο επιθετικός. Είναι παίκτης που τελειώνει τις φάσεις. Δεν του αρέσει να παίζει μία φορά και να μην παίζει μετά δύο αγώνες.

Οταν πήρε δύο επιθετικούς η Μπριζ και ήταν και ο Κάιλ, ήξερα πως θα ήταν πρόβλημα. Αν παίξει πέντε ματς σερί μπορεί να σκοράρει αρκετά γκολ στον ΠΑΟΚ. Προπονείται όλο τον χρόνο με κορυφαίους παίκτες, τον Φεβρουάριο θα πάρει αυτοπεποίθηση και τον Μάρτιο θα γίνει σημαντικός για την ομάδα».


Στο 2.59 ένα γκολ του Λάριν με τη φανέλα του Ζούλτε Βάρεγκεμ


-Φέτος δεν έχει καταφέρει να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Κλαμπ Μπριζ. Πως το κρίνετε αυτό; Γιατί έγινε;

«Είχε άλλους δύο παίκτες μπροστά του, έχει κίνητρο να παίξει. Να σας πω την αλήθεια, αν είχε βάλει 15 γκολ μέχρι σήμερα τότε δεν υπήρχε περίπτωση να συζητάμε για να έρθει στον ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάτε πως είναι 27 ετών και θέλει να παίζει».

-Πως αξιολογείτε την παρουσία του στο Μουντιάλ;

«Δεν είχε σημαντικό ρόλο στην Εθνική ομάδα, δεν με εντυπωσίασε ο Καναδάς».

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του και ποιο το μειονέκτημά του;

«Είναι δυνατός παίκτης, είναι ο ήρωας της περιοχής, μπορεί να σκοράρει σουτάροντας με τη μία. Είναι εξαιρετικός στα τελευταία 20 μέτρα. Δεν έχει τεχνική αδυναμία. Η αδυναμία του είναι το να παλέψει για τη θέση του όταν δεν παίζει. Αν δεν πάρει αυτοπεποίθηση τότε ίσως είναι πρόβλημα. Αν ο κόουτς του δείξει πως τον πιστεύει, τότε θα δείξει την ποιότητά του».


-Του ταιριάζει το 4-2-3-1;

«Μπορεί να ταιριάξει ναι. Εχει παίξει στο 4-3-3 και στο 3-5-2 ως δεύτερος επιθετικός».

-Πως είναι ο χαρακτήρας του;

«Είναι καλός χαρακτήρας, αλλά αν δεν παίζει, δεν είναι δύσκολος, απλά είναι ήρεμος και περιμένει την ευκαιρία του».

-Εσείς τον ξέρετε, πιστεύετε πως θα τον ενδιαφέρει να παίξει στον ΠΑΟΚ που είναι μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα; Ή μήπως θα προτιμήσει την Κάντιθ που είναι ομάδα που παλεύει για την παραμονή της αλλά παίζει σε ένα ισπανικό πρωτάθλημα;

«Δύσκολη ερώτηση. Ο Μπονγκόντα παίζει εκεί, τον είχα στη Ζούλτε. Με τον ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει για τον τίτλο, με την Κάντιθ θα πρέπει να συνηθίσει να χάνει από την Μπαρτσελόνα ή από τη Ρεάλ. Δεν ξέρω τι θα επιλέξει. Σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση που θα πάρει από τον προπονητή του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.