Ντόρτμουντ: Το εντυπωσιακό εντός έδρας σερί στο Champions League

Δημήτρης Μπασμπαρέλας17 Απριλίου 2024

Ήταν 3 Νοεμβρίου 2021, όταν η Ντόρτμουντ είχε χάσει με 3-1 μέσα στο σπίτι της από τον Άγιαξ όσον αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ήταν η τελευταία φορά που έχασε στο Signal Iduna Park ...

Έκτοτε πέρασαν 10 παιχνίδια στο Champions League με την Μπορούσια να μη χάνει παιχνίδι. Κατέγραψε έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με τα δύο τελευταία χρονικά παιχνίδια να σφραγίζουν την πρόκριση στους «4». Είχε προηγηθεί το εντός έδρας 2-0 επί της Αϊντχόφεν για να ακολουθήσει το χθεσινό ευρύ και εντυπωσιακό 4-2 με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη φορά, που η Ντόρτμουντ σκόραρε τέσσερα γκολ σε αγώνα Champions League εντός έδρας, μετά από τη νίκη με 4-0 εναντίον της Ατλέτικο στη φάση των ομίλων 2018/19. Κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, δηλαδή...

Το γκολ του Αλέ στη Μαδρίτη αποδείχθηκε καθοριστικό για την ομάδα του Τέρζιτς σε μία αναμέτρηση που έδειχνε να στραβώνει από την αρχή. Κι όμως, το 2-1 της έδωσε ελπίδες, άλλαξε το σκηνικό, με συνέπεια να έρθει το εκκωφαντικό 4-2. Τι κι αν προηγήθηκε με 2-0; Φάνηκε να χάνει έδαφος, ωστόσο δύο ακόμη γκολ στη συνέχεια της έδωσαν την πρόκριση. Έβγαλε χαρακτήρα και έτσι η Ντόρτμουντ θα περιμένει πλέον την Παρί στον έναν εκ των δύο ημιτελικών του Champions League.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Ντόρτμουντ στις 30 Απριλίου ή την 1η Μαΐου, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στη Γαλλία στις 7 ή 8 Μαΐου. Αυτή είναι τουλάχιστον η επίσημη ενημέρωση από την UEFA. «Είμαστε επάξια στα ημιτελικά», σχολίασε ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, ο προοπονητής των Βεστφαλών, Έντιν Τέρζιτς.

Συν τοις άλλοις; Η Ντόρτμουντ δεν είναι καλά όσον αφορά την εγχώρια κατάσταση. Είναι μόλις στην 5η θέση της βαθμολογίας στην Bundesliga, από κοινού με τη Λειψία στους 56 βαθμούς, επτά βαθμούς πίσω από την 3η Στουτγκάρδη. Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από 11 ολόκληρα χρόνια κατόρθωσε να είναι παρούσα στα ημιτελικά του Champions League.

«Τέτοιες βραδιές είναι ξεχωριστές. Αυτή η σεζόν του Champions League είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και παίρνουμε μεγάλη δύναμη από τους φιλάθλους, ειδικά στο σπίτι μας. Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι για όλους όσους ήρθαν στο γήπεδο...», σχολίασε ο Γιούλιαν Μπραντ, που πέτυχε μάλιστα το πρώτο του γκολ σε νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.