Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ 0-1: Η «άλωση» του Signal Iduna Park (vid)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Δεκεμβρίου 2022

Σαν σήμερα (10/12), το 2015, ο ΠΑΟΚ έφτανε σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μπρορούσια Ντόρτμουντ με 0-1, με σκόρερ τον Ρόμπερτ Μακ. Μπορεί ο Δικέφαλος να μην είχε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά είχε τεράστιο κίνητρο κόντρα σε μία από τις πιο φημισμένες ομάδες της Ευρώπης. 

Ο Δικέφαλος του Ίγκορ Τούντορ παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και προσήλωση στα μετόπισθεν, κλείνοντας καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου που μέχρι το 30′ δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη πίεση.

Ταυτόχρονα, έψαχνε την αντεπίθεση και τους χώρους στην πλάτη της άμυνας της Ντόρτμουντ και δεν άργησε να τους βρει. Πιο συγκεκριμένα, στο 34ο λεπτό μετά από εξαιρετική πάσα του Μυστακίδη, ο Μακ πέρασε τον Βαϊντενφέλερ και από πλάγια πλάσαρε σωστά, δίνοντας το σύνθημα για έξαλλους πανηγυρισμούς στο πέταλο όπου βρέθηκαν χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες δημιουργώντας καταπληκτική ατμόσφαιρα.

Οι Γερμανοί στη συνέχεια μπορεί να έχασαν ευκαιρίες, είχαν τρία δοκάρια, ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και οι ασπρόμαυροι έφυγαν με ένα σπουδαίο διπλό από το «Signal Iduna Park».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Μπέντερ (46′ Βέιγκλ), Παρκ, Γκίντερ, Καγκάβα (66′ Ομπαμεγιάνγκ), Στένζελ, Γιανουζάι, Ρόις (46′ Μικιταριάν), Ράμος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Μυστακίδης (77′ Ροντρίγκες), Μακ (66′ Λέοβατς), Μπερμπάτοφ (71′ Σάμπο).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.