«Ντόπα» από τον λαό που έσπασε το κοντέρ

Δημήτρης Μπούζας22 Μαΐου 2021

Μπροστά στη μεγάλη πρόκληση και στο αντίστοιχο στοίχημα να «γυρίσουν» μια χρονιά που μέχρι χθες χαρακτηριζόταν χαμένη, ο Πάμπλο Γκαρσία και οι παίκτες του καλούνται να καταθέσουν και να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Άλλωστε αυτή την υπόσχεση την έδωσαν χθες το πρωί, στην τελευταία τους προπόνηση, σε εκείνους που αντιπροσωπεύοντας τον μεγάλο λαό τους, έσπευσαν να τους μεταφέρουν τα αισθήματα του. 

Παραμονή μιας μάχης από το αποτέλεσμα της οποίας θα εξαρτηθούν πολλά και σημαντικά, οπαδοί και ομάδα σε ένα ενθουσιώδες και αυθόρμητο αντάμωμα, έδωσαν και πήραν όρκους και υποσχέσεις, διαλύοντας παρεξηγήσεις, πίκρες και γκρίζες στιγμές. Προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω σε ένα εντυπωσιακό αλληλοντοπάρισμα που σε κάποια στιγμή έσπασε το κοντέρ. Ήταν κάτι που σίγουρα το είχαν ανάγκη και οι δύο πλευρές. 

Γιατί αμφότερες πληγώθηκαν και πλήρωσαν λάθη τραγικά μερικών απερίσκεπτων, που φέρουν μεγάλες ευθύνες για την «εκτροπή» των νταμπλούχων στη χρονιά που πέρασε. Ομάδα λοιπόν και οπαδοί, αυτή τη στιγμή προσβλέπουν με πολλές ελπίδες και με μεγάλη αισοδοξία, σε μια επιτυχία που θα διορθώσει πολλά και που θα δώσει συγχρόνως την ευκαιρία και το έναυσμα στο μεγαλομέτοχο να προχωρήσει σε τολμηρούς ανασχεδιασμούς, οι οποίοι θα ξαναφέρουν στην κορυφή τον δικέφαλο. Θεωρείται βέβαιο ότι ο κόουτς και οι παίκτες του, γνωρίζουν πολύ καλά την κρισιμότητα της διπλής τους αποστολής. Είναι αλήθεια ότι όσες φορές γίνονται αναφορές στο χαρακτήρα του «Κανάριο», αυτές καταλήγουν σε δύο χαρακτηριστικές ατάκες του. 

Η μία: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» και η άλλη: «Στη μάχη μπαίνεις με το μαχαίρι στα δόντια». Ως εκ τούτου δεν μένει παρά να δούμε κατά πόσο «πέρασε» στο ψυχισμό των παικτών του, το δικό του πιστεύω και η δική του εντυπωσιακά μαχητική νοοτροπία. Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή τύχη στον ΠΑΟΚ.

ΥΓ: Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για την επιλογή του συγκεκριμένου διαιτητή. Οχι γιατί αμφισβητούμε την κλάση του. Ούτε γιατί ειμαστε επηρεασμένοι από την διαπίστωση (γενική ως ένα σημείο και αιτιολογημένη) ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε ποτέ καλή διαιτησία από όλους τους Ολλανδούς που όριζαν για τα παιχνίδια του. Αυτό συμβαίνει για τον πολύ σοβαρό κατά την άποψη μας λόγο, που αφορά το διαιτητικό έγκλημα που διέπραξε, ευνοώντας σκανδαλωδώς τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ομόνοια. 

Ο Μακέλι σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι που από το αποτέλεσμα του κρινόντουσαν εκτός από τα πολλά εκατομμύρια και η μοίρα του Ολυμπιακού, που σε περίπτωση ήττας θα πήγαινε κατά διαόλου, μετέτρεψε ένα εξόφθαλμο επιθετικό φάουλ σε πέναλτι (!!!) υπέρ του θρύλου. Ήταν μια διαιτητική τραγωδία που κανένας δεν μπόρεσε τότε να την δικαιολογήσει. Η συγκεκριμένη φάση τότε αποτέλεσε αφορμή για ποικίλα... και δηλητηριώδη σχόλια για τον Μακέλι. Βέβαια ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι προτιμήθηκε και σε άλλο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στην ένθετη φωτό δείτε ακριβώς πως ο Ραντζέλοβιτς ρίχνει βίαια τον αμυντικό της Ομόνοιας και αντί για φάουλ και κίτρινη κάρτα, αμείβεται με ένα απίθανο αλλά και σωτήριο για κάποιους πέναλτι. Διατηρούμε ωστόσο τις επιφυλάξεις μας, ευχόμενοι ειλικρινά να διαψευστούμε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.