Ντόνσιτς να τον πιεις στο ποτήρι και νέο... break των Μάβερικς

Metrosport Team03 Ιουνίου 2021

Την ώρα που τρεις ομάδες «σφράγιζαν» την πρόκριση τους στη δεύτερη φάση των πλέι οφ του ΝΒΑ, οι Μάβερικς έπαιρναν ξανά το προβάδισμα στη σπουδαία σειρά με τους Κλίπερς, κάνοντας το 5ο break σε ισάριθμα παιχνίδια της!

Οι Μάβερικς έκαναν το 3-2 μέσα στο Λος Άντζελες με έναν Λούκα Ντόνσιτς να τον πιεις στο ποτήρι. Ο Σλοβένος σταμάτησε στους 42 πόντους με 14 ασίστ και οχτώ ριμπάουντ οδηγώντας τους Μαβς στο 105-100 και πλέον η ομάδα του Ντάλας θα έχει δύο ευκαιρίες για τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης. Για τους Κλίπερς ο Πολ Τζορτζ είχε 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και έξι ασίστ.

Εξαιρουμένων των περσινών πλέι οφ της «φούσκας», αυτή είναι η τρίτη σειρά πλέι οφ στην ιστορία του ΝΒΑ της οποίας τα πρώτα πέντε ματς της, ανέδειξαν νικητές τους εκάστοτε φιλοξενούμενους. Αυτό έγινε το 1984 (Νετς-Σίξερς) και το 1995 (Σπερς-Ρόκετς).

Με συνοπτικές διαδικασίες πήραν την πρόκριση οι Τζαζ, οι Σίξερς και οι Χοκς.

Οι Τζαζ παρότι έχασαν στο πρώτο παιχνίδι, πέρασαν με 4-1 το εμπόδιο των Γκρίζλις τους οποίους νίκησαν σήμερα με 126-110. Κορυφαίος τους ήταν ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 30 πόντους, 10 ασίστ και έξι ριμπάουντ ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 23 πόντους με 10/13 δίποντα και 15 ριμπάουντ. Για τις «αρκούδες» ο Τζα Μοράντ είχε 27 πόντους, 11 ασίστ και επτά ριμπάουντ ενώ ο Ντίλον Μπρουκς είχε επίσης 27 πόντους.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία των Τζαζ με 30+ πόντους και 10+ ασίστ σε ματς πλέι οφ.

Το 4-1 έκαναν και οι Σίξερς απέναντι στους Ουίζαρντς παρά την απουσία του Εμπίντ. Ο Τόμπιας Χάρις έκανε σπουδαίο παιχνίδι με 28 πόντους, εννιά ριμπάουντ και έξι ασίστ. Για τους Ουίζαρντς που έκλεισαν μία καλή σεζόν, ο Μπράντλεϊ Μπιλ είχε 32 πόντους, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Τέλος στη Νέα Υόρκη οι Χοκς ήταν και πάλι ανώτεροι των Νικς, τους νίκησαν με 103-89 και έκαναν το 4-1. Ο Τράε Γιανγκ πρόσθεσε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του με 36 πόντους και εννιά ασίστ. Για τους γηπεδούχους ο Τζούλιους Ραντλ είχε 23 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.